18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportBăsescu, despre o excludere a lui Ridzi: Când ai un om bolnav,e...

Băsescu, despre o excludere a lui Ridzi: Când ai un om bolnav,e deplasat să mai faci gesturi inutile

Preşedintele Traian Băsescu a considerat că propunerea Monicăi Macovei privind sanţionarea Monicăi Ridzi chiar cu excluderea ar reprezenta un gest “puţin deplasat” în condiţiile în care este vorba de “un om căzut, bolnav”, informează Newsin.

“Nu m-aş pronunţa pe lucruri care nu sunt esenţiale în momentul de faţă din punctul meu de vedere. Până la urmă, dacă din punct de vedere politic corect era să se aprobe extinderea anchetei, când ai un om căzut, bolnav, să mai faci gesturi inutile mi se pare puţin deplasat”, a fost răspunsul lui Băsescu întrebat fiind despre propunerea Monicăi Macovei pentru sancţionarea cu excludere a fostului ministrului al Tineretului.

Într-un interviu HotNews-RFI, citat de NewsIn,Băsescu a reiterat că “a fost o mare greşeală politică” faptul ca democrat-liberalii “nu au reuşit să se ridice deasupra slăbiciunilor omeneşti”. “Din câte ştiu nu se poate relua votul. Eu m-am interesat azi dimineaţă la Parlament şi regulamentul nu permite reluarea votului decât dacă procurorii revin cu acest aspect şi cu ceva în plus”, a informat el.

Cât priveşte o posibilă sesizare la CCR a hotărârii Camerei în cazul Ridzi, preşedintele a admis că poate fi o soluţie. “Da, pot fi soluţii… Orice soluţie care repară acest mare rău făcut României trebuie adoptată”, a spus Băsescu.

Preşedintele a explicat din nou votul democrat-liberalilor. “Eu fac doar o analiză şi ştiu discuţia care a fost… pentru că eu am sunat imediat ieri seară: ‘De ce aţi făcut acest lucru?’. Şi am primit nişte explicaţii care, mă rog… În acelaşi timp, în condiţiile în care eu spun că au greşit că nu au aprobat extinderea anchetei, în acelaşi timp nu este doar un vot formal. Această interpretare trebuie să dispară. Ea are avizul să prevină abuzul”, a susţinut Traian Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat şi că are “dubii serioase că percheziţia informatică era foarte serioasă, dar era o solicitare a parchetului”. “Am dubii pentru că şeful IT din minister este sub anchetă. El putea să dea… oricum a dat toate informaţiile (…) Ştiu că în echipa celor anchetaţi se afla şi seful IT, se putea cere, pentru a simplifica lucrurile, ca urmare a faptului că omul care răspunde de sistemul IT este anchetat de DNA, se putea cere pe acest canal. Probabil că opţiunea a fost să se ceară pe ministru. Eu nu discut opţiunea procurorilor”, a explicat preşedintele.

Eurodeputatul Monica Macovei a susţinut miercuri că prin votul privind cazul Monica Ridzi deputaţii PDL s-au alăturat “familiei” partidelor politice care şi-au apărat “proprii inculpaţi” şi vine cu o serie de propuneri, printre care excluderea fostului ministru din PDL sau reluarea votului.

În replică, Iacob-Ridzi i-a transmis Monicăi Macovei că ar trebui, ca fost ministru de Justiţie, să prezumeze nevinovăţia sa, cât şi buna sa credinţă ca membru al PDL.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă