19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Aş vedea o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi un...

Băsescu: Aş vedea o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi un premier care să nu vândă onoarea pentru funcţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1TV, că dacă ar fi întrebat ce combinaţie ar vedea posibilă şi utilă pentru România după alegerile din 2012, s-ar pronunţa pentru o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi cu un premier care ” în mod minimal să nu-şi vând onoarea pentru a-şi ţine scaunul”.

“Eu, dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea posibilă şi utilă pentru România , eu aş spune categoric PDL cu PNL şi UDMR. (…) N-aş stabili acum de unde va fi premierul. În orice caz, va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul”, a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul în care a fost întrebat ce ar prefera la guvernare după alegerile din 2012 – un liberal sau un social-democrat.

“În mod categoric, soluţia este cea pe care am încercat-o şi în 2008, cu liberalii”, a spus el.

Preşedintele a adăugat că “abordările stângii nu mai pot da României o soluţie de perspectivă”. “Trebuie abordări pragmatice, abordări care să îndrepte resurse către sectorul privat, trebuie simplificat statul, continuat procesul de dezgolire de costuri şi birocraţi şi oamenii să-şi găsească locurile în zona privată”, a adăugat Băsescu.

Preşedintele a spus că abordările liberalilor români sunt de multe ori de stânga. “Dar e preferabil să guvernezi cu liberalii decât cu PSD”, a completat el.

“PSD este un partid anacronic”, a explicat preşedintele adăugând că Victor Ponta este “imatur”. “Omul ăsta este un copil”, a spus el.

Întrebat dacă liderul PNL Crin Antonescu este mai matur decât Victor Ponta, Băsescu a răspuns: “În niciun caz nu-l calific mai bine decât pe Ponta, însă vorbim de ce mai poţi pune cap la cap în politici economice şi sociale într-o alianţă şi e clar că mult mai multă flexibilitate spre orientări pragmatice există la liberali decât la soicialişti. Cu socialiştii a fost un Guvern de coaliţie şi am văzut rigiditatea”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă