14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBasescu acuza PSD de minciuna si pe Nastase pentru autostrada de la...

Basescu acuza PSD de minciuna si pe Nastase pentru autostrada de la Cornu

Referindu-se la acuzatiile aduse de liderii PSD potrivit carora actualul Guvern ar pune in pericol existenta coridorului IV paneuropean pe teritoriul Romaniei, presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Constanta, ca aceasta este “una din marile minciuni” pe care politicienii PSD le lanseaza.
“Povestea pe care incearca sa o lanseze PSD ca s-au ocupat de finantari pe coridorul IV este o mare minciuna, ba, mai mult, ei au fost cei care pentru a aduce autostrada la Cornu au batut campii cu alte dezvoltari decat cele de pe coridorul IV paneuropean. Guvernul Adrian Nastase nu a negociat un cent pentru finantarea lucrarilor pe coridorul IV. Singurul tronson finantat a fost Bucuresti – Cernavoda, semnat in noiembrie 1999”, a afirmat Basescu.
El a aratat ca, in prezent, s-au reluat discutiile si sunt in curs de finalizare negocierile si pentru inceperea autostrazii Nadlac – Timisoara, tot pe coridorul IV, pentru a se ajunge apoi pana la Pitesti.
Presedintele Basescu a precizat ca anul acesta va incepe si modernizarea tronsonului feroviar Bucuresti – Constanta si tot pana la sfarsitul anului vor incepe lucrarile la primii 60 de kilometri de pe primul tronson de la frontiera de vest, Nadlac – Timisoara.
In replica, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, fostul premier, a declarat ca realizarea coridorului IV paneuropean n-ar avea nici o legatura cu localitatea Cornu: “Fiind marinar, el (Traian Basescu, n.r.) a circulat mai putin pe drumurile patriei. Coridorul IV nu are nici un fel de legatura cu comuna Cornu”, a afirmat Nastase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă