10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportBasescu a insistat pentru Vladescu si Baconschi

Basescu a insistat pentru Vladescu si Baconschi

Presedintele Traian Basescu a admis, intr-o emisiune la OTV, ca s-a implicat in formarea Cabinetului Boc "insistand" pentru numirea lui Sebastian Vladescu si Teodor Baconschi. In ceea ce priveste proiectul "Rosia Montana", seful statului a spus ca acesta va fi discutat in CSAT. Presedintele a declarat, referitor la componenta actualului Guvern, ca el a insistat doar in ceea ce priveste numirea ministrilor de Externe si de Finante, dar ca decizia finala i-a apartinut premierului desemnat, Emil Boc. El spusese inainte de alcatuirea Guvernului ca se va interesa in mod special numai de ministrii care fac parte din CSAT. In cazul lui Sebastian Vladescu, seful statului a tinut sa aminteasca faptul ca acesta a fost "foarte corect" in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii atunci cand s-a discutat despre o eventuala retragere a trupelor romanesti din Irak. "Dintre liberali, Ungureanu (Mihai Razvan Ungureanu, actualul sef al SIE – n.r.) si Vladescu au spus ca nu se poate, ca e o eroare politica sa plecam inainte de a ne termina misiunea in Irak.
L-am considerat un om fair-play", a spus Traian Basescu la OTV. Cat priveste restul echipei guvernamentale, presedintele a precizat ca nu a avut obiectii la propunerile de ministri formulate de Emil Boc, "mai ales ca erau si obligatii politice, PDL nu guverneaza singur".

Seful statului s-a referit si la proiectul "Rosia Montana", pomenit de ministrul Economiei, Adriean Videanu, cu ocazia audierilor din Parlament. Potrivit presedintelui Basescu, subiectul va fi discutat in CSAT "cu expertiza pe masa". "In orice caz, nu eu voi fi cel care ia decizia", a precizat insa Basescu. Reevaluarea proiectului "Rosia Montana" este prinsa in programul de guvernare al Cabinetului Boc, in contextul unor expertize interne si internationale si al realizarii unei strategii nationale pentru valorificarea resurselor minerale nonenergetice. La audierile din comisiile parlamentare, ministrul Adriean Videanu a sustinut ca Romania nu are dreptul sa rateze valorificarea acestor resurse minerale, avand la dispozitie o piata unica. "Sub aspectul tehnic, din momentul obtinerii avizului de mediu, se vor cheltui in medie cam un milion de dolari pe zi. Vor fi aproximativ 6.000 de angajati. Asta inseamna taxe si impozite platite la bugetul de stat", a aratat Videanu in Parlament. Ministrul Economiei a subliniat insa ca nu va fi acceptat nici un proiect in afara exigentelor UE. Aceasta, in conditiile in care proiectul minier din Muntii Apuseni a fost vehement contestat din perspectiva problemelor de mediu si a distrugerilor unor situri arheologice ce ar putea fi provocate de aceasta investitie.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă