15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalBalonul de Aur a fost câștigat de fotbalistul francez Karim Benzema

Balonul de Aur a fost câștigat de fotbalistul francez Karim Benzema

Trofeul „Balonul de Aur”, decernat anual de revista franceză France Football, și-a aflat marele câștigător: fotbalistul francez Karim Benzema, în vârstă de 34 de ani, va pleca acasă cu râvnitul trofeu, pentru prima oară în carieră.

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a câştigat, luni, la Paris, trofeul Balonul de Aur.Premiul a fost prezentat de Zinedine Zidane.

Karim Benzema, Sadio Mane, Kevin De Bruyne și Robert Lewandowski au fost cei patru fotbaliști rămași în cursa pentru Balonul de Aur.

Francezul a avut un sezon fabulos cu Real Madrid și nimeni nu poate contesta alegerea făcută de cei care au votat.

Sadio Mane și Kevin de Bruyne au completat podiumul, iar Robert Lewandowski a fost al 4-lea în ierarhia finală.

Premiul primit azi reprezintă încununarea unei cariere de excepție a lui Karim Benzema. Născut la Lyon în urmă cu 34 de ani, Benzema a făcut parte dintr-o generație plină de talente a Franței, care a cucerit aurul european la nivel U17. Samir Nasri sau Hatem Ben Arfa au fost printre colegii lui Benzema la vremea respectivă. Actualul star al Realului nu a fost considerat cel mai bun din acea echipă, dar prin perseverență, sacrificiu, muncă și, mai ales, constanță a reușit să devină o legendă a fotbalului.
După ce s-a remarcat la Lyon, atacantul a ajuns la Real Madrid în 2009, în schimbul a 35 de milioane de €, ceea ce s-a dovedit una dintre cele mai bune achiziții făcute de gruparea madrilenă în toată istoria. În cei 13 ani petrecuți până acum pe Bernabeu, Benzema a marcat 328 de goluri și a cucerit nenumărate trofee, printre care și 5 Ligi ale Campionilor. Francezul este al doilea marcator din istoria Realului, după Cristiano Ronaldo, în umbră căruia a stat mulți ani pe Bernabeu, scriu cei de la eurosport.ro.

Balonul de Aur a ajuns la fotbalistul francez Karim Benzema, fiind primul francez care-l câștigă după Zinedine Zidane în 1998

Karim Benzema este primul francez care câștigă Balonul de Aur după o pauză de 24 de ani. Zidane a cucerut primul și singurul trofeu de acest gen din cariera sa în 1998, an în care a dus-o pe Juventus până în finala Champions League și a devenit campion mondial cu Franța (a marcat inclusiv două goluri în finala cu Brazilia, scor 3-0).


Raymond Kopa (1958), Michel Platini (1983, 1984 și 1985) și Jean Pierre Papin (1991) sunt ceilalți jucători din Hexagon care au câștigat prestigiosul trofeu de-a lungul timpului. Franța a egalat la numărul de trofee Argentina, Olanda, Portugalia și Germania, fiecare cu câte 7.


Franța a devenit astfel doar a 3-a națiune care dă 5 câștigători diferiți ai Balonului de Aur, după Germania și Italia. Franz Beckenbauer (1972 și 1976), Karl-Heinz Rummenigge (1980 și 1981), Gerd Muller (1970), Lothar Matthaus (1990) și Matthias Sammer (1996) au câștigat trofeul pentru nemți, iar Omar Sivori (1961), Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982), Roberto Baggio (1993) și Fabio Cannavaro (2006) au fost italieni desemnați cei mai buni jucători din lume.


Karim Benzema este al 8-lea jucător al lui Real Madrid care câștigă Balonul de Aur, după Alfredo di Stefano, Raymond Kopa, Luis Figo, Ronaldo Nazario, Fabio Cannavaro, Cristiano Ronaldo și Luka Modric. Campioana Europei s-a distanțat din acest punct de vedere de celelalte forțe de pe continent. Barcelona, AC Milan și Juventus au dat câte 6 câștigători al Balonului de Aur, iar pe locul 3 este Manchester United, care a dat 4 câștigători. Ca număr de trofee conduce Barcelona (13 – 7 luate de Messi), urmată de Real Madrid (12), iar Milan și Juventus au câte 8.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă