12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportBadea şi Primăria, aproape de o înţelegere pentru construcţia Stadionul Dinamo

Badea şi Primăria, aproape de o înţelegere pentru construcţia Stadionul Dinamo

Impasul în care s-a intrat la stadionul Dinamo din cauza conflictului dintre Ministerul de Interne şi asociaţia lui Nicolae Badea ar putea fi depăşit, crede viceprimarul Cristian Popescu, de la Sectorul 2, dacă arena ar fi concesionată către autorităţile locale.

 

Prezervare de drepturi de concesiune

“Dânşii (n.r. – de la MI) au aruncat ca motiv că nu se pot înţelege cu domnul Badea. Dânsul este posesorul acelui contract controversat de concesiune pentru stadion. Dar domnul Badea m-a sunat, eu nu ştiam cine este dânsul, mi-a spus că a văzut că sunt interesat de subiect şi a propus să ne vedem.

Ne-am întâlnit, am discutat şi dânsul are nişte drepturi acolo, conferite de contract, pe care eu cred că noi putem să i le prezervăm. Deci, n-ar fi o problemă asta”, a dezvăluit vineri viceprimarul Cristian Popescu, la emisiunea ProSport Live.

 

Construcţia ar urma să dureze trei ani

Acesta spune că speră ca solicitarea făcută de Sectorul 2 către Guvern, să-i fie încredinţat stadionul Dinamo, să fie rezolvată cât mai repede. “Oricum va dura foarte mult. Toate autorizaţiile, toate actele vor fi obţinute, credem noi, într-un an, un an şi jumătate. (…)

Construcţia ar urma să dureze 3 ani şi să coste cam 30.000.000 de euro. Am avut în vedere, ca model, stadionul de la Craiova. Aşadar, eşalonat, cam 10.000.000 de euro pe an. Primăria Sectorului 2 îşi permite această sumă. Stadionul ar urma să aibă cam 20.000 de locuri”, a afirmat Cristian Popescu.

Aşadar, stadionul Dinamo ar urma să se construiască, în cel mai bun caz, cu bani de la bugetul local al Sectorului 2, şi nu de către Compania Naţională de Investiţii, iar orizontul optimist de timp ar fi de 5 ani. În această situaţie, suporterii dinamovişti ar putea avea un stadion modern pentru echipa lor nu înainte de 2024.

 

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă