11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportBaconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic. Am plătit pentru o...

Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic. Am plătit pentru o greşeală

Ministrul de externe revocat Teodor Baconschi a declarat, marţi, că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost “îndelungată, foarte călduroasă” şi că şeful statului nu i-a reproşat “absolut nimic”, potrivit Mediafax.

Întrebat cum a fost întâlnirea pe care a avut-o marţi cu preşedintele Băsescu, Teodor Baconschi a răspuns: “Îndelungată, foarte călduroasă. Preşedintele m-a întâmpinat cu multă energie”.

El a adăugat că a discutat cu şeful statului subiecte legate de viitorul României şi de viitorul politicii româneşti.

“Am abordat subiecte mult mai importante decât soarta mea”, a mai spus Teodor Baconschi.

Întrebat dacă preşedintele Băsescu i-a reproşat ceva, Baconschi a răspuns: “Nu. Nu mi-a reproşat absolut nimic”.

“Postarea a fost o greşeală. Am plătit pentru ea”

Baconschi a mai spus că postarea de pe blogul său în urma căreia a fost demis din funcţie “a fost o greşeală” şi că a “plătit” pentru ea.

Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.”Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic”, scria, lunea trecută, Baconschi pe blogul său, adăugând că anul care începe va fi crucial pentru România.

“Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii”, mai scria Baconschi.

Luni seară, postarea nu se mai afla pe blogul lui Teodor Baconschi.

Cele mai citite

Inundațiile din Brazilia au făcut 143 de morți. Guvernul anunță cheltuieli de urgență

Bilanțul victimelor ploilor abundente din statul brazilian Rio Grande do Sul a crescut la 143 de morți, a anunțat duminică organul guvernamental local de...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă