6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat supraponderal plimbat...

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat supraponderal plimbat de la un spital la altul și ținut în frig

Avocatul Poporului face investigații privind o posbilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății, în cazul unui bărbat supraponderal care a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni, informează Mediafax.

Luni, Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu, după ce un bărbat din Fălticeni, cu obezitate morbidă și care cântăreşte 261 de kilograme,  a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul refuzului internării unui pacient obez de către medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni, judeţul Suceava. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se precizează într-un comunicat de presă..

Bărbatul a ajuns, la jumătatea săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost evaluat în secţia de chirurgie, el având ulcere varicoase care necesită tratamente cu pansamente locale, iar medicul de aici a recomandat transferul pacientului la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a primi îngrijiri medicale.

La Spitalul din Fălticeni pacientul a ajuns la secţia de chirurgie, unde medicul a considerat că nu se impune internarea în această secţie şi l-a îndrumat spre compartimentul dermatologie unde să beneficieze de tratamentul medical necesar, dar aici pacientul nu a fost primit întrucât nu există paturi care să susţină greutatea lui. În aceste condiţii, bărbatul a aşteptat afară mai multe ore, în frig, până când a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat într-o secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat că situaţia a fost generată de o lipsă de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, chirurgul de aici a încercat să ia legătura cu cel din Fălticeni pentru a-l anunţa că trimite un pacient supraponderal ca să fie luate măsurile necesare, dar că acesta nu a putut fi contactat şi astfel s-a decis trimiterea pacientului la Fălticeni la secţia de chirurgie, unde urma să fie văzut de medicul de gardă.

 

 

Cele mai citite

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă