15.2 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022
AcasăSportAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat supraponderal plimbat...

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat supraponderal plimbat de la un spital la altul și ținut în frig

Avocatul Poporului face investigații privind o posbilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății, în cazul unui bărbat supraponderal care a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni, informează Mediafax.

Luni, Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu, după ce un bărbat din Fălticeni, cu obezitate morbidă și care cântăreşte 261 de kilograme,  a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul refuzului internării unui pacient obez de către medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni, judeţul Suceava. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se precizează într-un comunicat de presă..

Bărbatul a ajuns, la jumătatea săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost evaluat în secţia de chirurgie, el având ulcere varicoase care necesită tratamente cu pansamente locale, iar medicul de aici a recomandat transferul pacientului la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a primi îngrijiri medicale.

La Spitalul din Fălticeni pacientul a ajuns la secţia de chirurgie, unde medicul a considerat că nu se impune internarea în această secţie şi l-a îndrumat spre compartimentul dermatologie unde să beneficieze de tratamentul medical necesar, dar aici pacientul nu a fost primit întrucât nu există paturi care să susţină greutatea lui. În aceste condiţii, bărbatul a aşteptat afară mai multe ore, în frig, până când a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat într-o secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat că situaţia a fost generată de o lipsă de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, chirurgul de aici a încercat să ia legătura cu cel din Fălticeni pentru a-l anunţa că trimite un pacient supraponderal ca să fie luate măsurile necesare, dar că acesta nu a putut fi contactat şi astfel s-a decis trimiterea pacientului la Fălticeni la secţia de chirurgie, unde urma să fie văzut de medicul de gardă.

 

 

Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Prințul William îi aduce un omagiu reginei mult regretate

Prințul William al Marii Britanii a vorbit marți (4 octombrie) despre "mult regretata" Regina Elisabeta, și a făcut apel la acțiune pentru a combate...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 224: Zelenski spune că armata țării vecine înaintează destul de rapid

UPDATE, ora 09:41: Decizia Washingtonului de a trimite o nouă tranşă de ajutor militar Kievului constituie o ameninţare la adresa intereselor Moscovei şi sporeşte...

Imobilele vor avea TVA de 19% din ianuarie. Locuințe de vânzare la preț accesibil

Potrivit Imobiliarium, cel mai amplu eveniment digitalizat dedicat pieței rezidențiale, toamna aceasta reprezintă o bună perioadă de investiții în imobiliare, întrucât schimbările socio-economice în...
Ultima oră
Pe aceeași temă