27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportAtletismFOTO SPECTACULOASE: Fantomele trecutului pe străzile din prezent

FOTO SPECTACULOASE: Fantomele trecutului pe străzile din prezent

Pe străzile din Franţa, Rusia sau Italia pe care astăzi se plimbă mii de turişti, în urmă cu zeci ani mărşăluiau soldaţii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fotograful rus Sergey Larenkov şi istoricul olandez Jo Hedwig Teeuwisse au încercat să îmbine fotografiile istorice din perioada 1939-1945 cu poze realizate în prezent în aceleaşi locuri.

“Prin combinarea fotografiilor istorice cu poze realizate astăzi exact în aceleaşi locuri am încercat să îi fac pe oameni să înţeleagă că istoria este peste tot în jurul nostru şi să îşi amintească şi să respecte sacrificiile pe care le-au făcut generaţiile anterioare”, a spus istoricul olandez Jo Hedwig Teeuwisse.

Istoricul a povestit că petrece foarte multe ore încercând să descopere unde şi din ce unghiuri au fost realizate fotografiile vechi. El vizitează locurile respective şi realizează noi poze pe care apoi le îmbină cu cele istorice.

Fotograful rus Sergey Larenkov a călătorit, de asemenea, prin Paris, Berlin, Praga şi în mai multe oraşe din Rusia pentru a vizita locurile unde s-au întâmplat evenimente importante în perioada războiului. 

Galeria foto de mai sus vă prezintă o serie de fotografii spectaculoase cu fantomele soldaţilor care au luptat în război pe străzile din oraşele moderne.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă