8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportAtletismAtletul etiopian Abeje Ayana a câștigat maratonul de la Paris

Atletul etiopian Abeje Ayana a câștigat maratonul de la Paris

Atletul etiopian Abeje Ayana, în vârstă de doar 20 de ani, a câştigat, duminică, maratonul internaţional de la Paris, fiind cronometrat pe clasica distanţă de 42,195 km cu timpul de 2 ore, 7 minute și 15 secunde.

Ayana, care s-a desprins pe ultimii cinci kilometri ai cursei, l-a devansat pe compatriotul său Guye Adola, marele favorit al probei, cronometrat în 2h 07 min. 35 sec. Pe locul trei s-a clasat kenyanul Josphat Boit, care a terminat cursa 2h 07 min. 40 sec.

 

În întrecerea feminină, victoria a revenit kenyencei Helah Kiprop cu timpul de 2h 23 min. 17 sec. Ea a fost urmată de etiopiencele Atalel Anmut şi Fikrte Wereta.

Disputată în condiţii meteo dificile, cu vânt şi ploaie, cursa nu a putut permite sportivilor să stabilească noi recorduri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Tendințe în creditare: de ce românii contractează tot mai mult împrumuturi online

Volumul creditelor nebancare acordate populației a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 12 ani, ajungând de la 800 de milioane de euro în 2011...
Ultima oră
Pe aceeași temă