14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbalArbitrul român Istvan Kovacs este pe lista arbitrilor de la Cupa Mondială...

Arbitrul român Istvan Kovacs este pe lista arbitrilor de la Cupa Mondială 2022 din Qatar

Românul Istvan Kovacs a fost inclus pe lista arbitrilor de la Cupa Mondială 2022 din Qatar, care va avea loc între 21 noiembrie şi 18 decembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

Alături de Istvan Kovacs, la turneul final din Qatar vor mai oficia doi români, arbitrii asistenţi Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce săptămâna viitoare prima sa finală europeană la nivel de club. El va arbitra finala competiţiei Europa Conference League, care va opune echipele AS Roma şi Feyenoord Rotterdam, pe 25 mai, de la ora 22:00, pe Arena Kombetare din Tirana.

Istvan Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din 2022, din Qatar, după un sezon reușit în competițiile europene intercluburi

În acest sezon, românul a condus 10 partide în competiţiile europene intercluburi, inclusiv prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.

La finala Europa Conference League, Istvan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.

Ultimul arbitru român prezent la un Mondial a fost Nicolae Grigorescu, la ediţia din 1998 a competiţiei.

Istvan Kovacs a luat atitudine în 2014 față de manifestările xenofobe din Liga I și a întrerupt un meci

În august 2014, etapa a V-a a Ligii I a debutat cu probleme, după ce partida Concordia Chiajna – FC Dinamo, scor 0-0, a fost întreruptă cu 2 minute înainte de final din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor la adresa arbitrului central.

Dinamo a obținut doar o remiză la Chiajna, împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe din afara top 5 a Ligii I. Elevii lui Stoican nu au dat semne că ar mai fi putut schimba multe în cele 2 minute luate de centralul partidei.

Istvan Kovacs a fluierat expirarea timpului de joc după ce i-a avertizat de două ori pe căpitanii celor două echipe că va face acest lucru dacă va mai fi fluierat de suporteri. A fost al doilea meci în Liga I, din acest sezon, în care Kovacs este fluierat, motiv pentru care centralul a tranșat partida în minutul 90+1 și a ieșit nervos de pe teren.

Fanii lui Dinamo, prezenți pe stadionul din Chiajna, au avut mai multe scandări xenofobe la adresa populației de etnie maghiară, astfel că centralul Kovacs, vizibil deranjat, le-a dat căpitanilor celor două echipe un prim avertisment în minutul 88, după care scandările au continuat. După ce a arătat 3 minute de prelungiri, centralul a întrerupt meciul din primul minut.

Flavius Stoican a fost trimis în tribune la un moment dat, el părăsind banca de rezerve după lungi discuții cu arbitrii. De asemeni Lazăr, de la Dinamo, a fost eliminat în minutul 76.

Într-un meci care până aproape de final a evoluat fără incidente, Dinamo nu a mai fost la fel de agresivă precum în primele meciuri. Dinamoviștii riscă să piardă locul 4, ocupat în prezent.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă