Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Antrenorii Nadiei Comăneci, în vizorul autorităţilor din SUA. A fost Nadia victima medicului Nassar?

Bela Karoly s-a născut la Cluj şi e omul care a descoperit-o şi antrenat-o pe Nadia Comăneci. În 1981 el s-a stabilit alături de soţia sa, Martha, în Statele Unite al Americii şi domeniul lor a fost timp de 16 ani centrul de pregătire al lotului feminin de gimnastică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 11:24

Din ianuarie, federaţia a anunţat încheierea colaborării, pe domeniul respectiv fiind bănuit că s-au comis multe dintre abuzuri.

Acum, guvernatorul statului Texas cere poliţiei să deschidă o anchetă la ferma soţilor Karolyi, în scandalul Nassar. Doctorul, sub pretextul tratamentelor medicale, a abuzat sexual de numeroase sportive, printre care şi vedeta Olimpiadei de la Rio din 2016, Simone Biles.

"Declaraţiile publice făcute de sportivele care au fost pregătite la ferma Karolyi sunt foarte îngrijorătoare. Aceste sportive, dar şi statul Texas, merită să ştie că nicio piatră nu a rămas neîntoarsă pentru a ne asigura că acuzaţiile sunt întru totul verificate, iar făptaşii şi cei care au contribuit la aceste abateri sunt aduşi în justiţie", a spus guvernatorul statului Texas, Greg Abbott.

 
Acesta a completat: "Este esenţial ca Texas Rangers să lucreze cu Biroul şerifului din Walker County pentru a investiga în mod cuprinzător orice posibil comportament criminal".

Larry Nassar, 54 de ani, şi-a recunoscut vina şi poate primi 175 de ani de închisoare. Pe numele său au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual şi e anchetat şi pentru pornografie infantilă.

Marta şi Bela Karolyi au fost antrenorii lotului naţional al României la mijlocul anilor 70, unde au pregătit-o şi pe Nadia Comăneci. După ce au emigrat în SUA au fost cooptaţi la conducerea tehnică a lotului feminin american. Bela, 75 de ani, a condus echipa până în 2000, fiind înlocuit de soţia lui, Martha, 75 de ani, care a fost antrenor coordonator până la JO din 2016.

Din 2001, soţii Karolyi şi federaţia americană au pus la punct un sistem prin care gimnastele se pregăteau cu antrenorii personali, dar participau lunar şi la un stagiu de o săptămână cu echipa, pentru a fi evaluate de staful lotului olimpic.

Cantonamentul era ţinut la ferma de 800 de hectare a soţilor Karolyi, de lângă Houston, iar sportivele au ajuns aici de la vârsta de 9-10 ani.

Comentarii

loading...