18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Suspendarea continuă şi fără avizul Curţii, dacă aceasta nu-l va da...

Antonescu: Suspendarea continuă şi fără avizul Curţii, dacă aceasta nu-l va da în termen

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că procedura de suspendare din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, va continua şi fără avizul Curţii Constituţionale, în situaţia în care aceasta nu-l va elabora în termenul solicitat, de circa 24 de ore, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va fi continuată procedura de suspendare fără aviz, dacă acesta nu va fi dat în termenul fixat de Parlament, Antonescu a răspuns: “Sigur că da. El fiind un aviz consultativ, nu poate împiedica derularea lucrurilor”.

“Dar eu am convingerea că nu vor fi probleme în această privinţă, iar Curtea se va pronunţa”, a spus Antonescu.

El a precizat că Parlamentul va cere, joi, un aviz Curţii Constituţionale privitor la suspendarea şefului statului, care va fi decis în sesiunea extraordinară, el precizând că acest termen va fi de circa 24 de ore.

“Vom propune un termen de circa 24 de ore, pentru ca în cursul zilei de vineri, în partea a doua a zilei, să putem avea acest aviz, fie că este pozitiv, favorabil, fie că e negativ, repert – el e pur consultativ”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă Parlamentul poate propune acest termen pentru Curte, Antonescu a precizat că solicitarea unui termen care e prevăzută în regulamentele Camerelor nu afectează cu nimic autonomia Curţii.

“Autonomia Curţii ţine de deplina lor libertate de a judeca orice cauză li se supune. Dar e evident ca Parlamentul, cel care solicită avizul, să-l solicite într-un termen care ţine de calendarul sesiunii extraordinare”, a spus Antonescu.

Cele mai citite

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă