17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Suspendarea continuă şi fără avizul Curţii, dacă aceasta nu-l va da...

Antonescu: Suspendarea continuă şi fără avizul Curţii, dacă aceasta nu-l va da în termen

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că procedura de suspendare din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, va continua şi fără avizul Curţii Constituţionale, în situaţia în care aceasta nu-l va elabora în termenul solicitat, de circa 24 de ore, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va fi continuată procedura de suspendare fără aviz, dacă acesta nu va fi dat în termenul fixat de Parlament, Antonescu a răspuns: “Sigur că da. El fiind un aviz consultativ, nu poate împiedica derularea lucrurilor”.

“Dar eu am convingerea că nu vor fi probleme în această privinţă, iar Curtea se va pronunţa”, a spus Antonescu.

El a precizat că Parlamentul va cere, joi, un aviz Curţii Constituţionale privitor la suspendarea şefului statului, care va fi decis în sesiunea extraordinară, el precizând că acest termen va fi de circa 24 de ore.

“Vom propune un termen de circa 24 de ore, pentru ca în cursul zilei de vineri, în partea a doua a zilei, să putem avea acest aviz, fie că este pozitiv, favorabil, fie că e negativ, repert – el e pur consultativ”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă Parlamentul poate propune acest termen pentru Curte, Antonescu a precizat că solicitarea unui termen care e prevăzută în regulamentele Camerelor nu afectează cu nimic autonomia Curţii.

“Autonomia Curţii ţine de deplina lor libertate de a judeca orice cauză li se supune. Dar e evident ca Parlamentul, cel care solicită avizul, să-l solicite într-un termen care ţine de calendarul sesiunii extraordinare”, a spus Antonescu.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă