10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Geoană - categoric pesedistul cu faţa cea mai umană; Ponta -...

Antonescu: Geoană – categoric pesedistul cu faţa cea mai umană; Ponta – dezinvolt

Preşedintele PNL Crin Antonescu a explicat duminică seară că, deşi mai există unele reţineri în privinţa PSD, având în vedere “uşurinţa” cu care acest partid a intrat la guvernare în 2008, totuşi îi apreciază atât de Mircea Geoană, categoric pesedistul cu faţa cea mai umană, cât şi pe Victor Ponta, potrivit Newsin.

Discuţia din cadrul emisiunii difuzate de Antena 3 a pornit de la rememorarea campaniei prezidenţiale din 2009 şi a nemulţumirii pe care a trezit-o în rândul unor simpatizanţi liberali susţinerea lui Crin Antonescu pentru Mircea Geoană. “În legătură cu PSD eu am şi exprimat multe reţineri, multe îndoieli, nu sunt deloc naiv în privinţa asta, nu-mi închipui că PSD, dacă ar fi mâine la putere, ar semăna foarte mult cu PSD de astăzi, din opoziţie. Nu am asemenea naivităţi nici măcar în legătură cu mine şi cu proprii mei colegi, darmite cu alţii. Numai că eu cred că în politică rareori ai ocazia să alegi cel mai mare bine, ci cel mai mic dintre rele, de obicei. Şi nu e uşor s-o faci.
Şi pe mai departe am temerile mele, reţinerile mele, nu sunt în legătură numai cu PSD”, a comentat liderul PNL.

În acest context, liberalul şi-a exprimat opinia faţă de fostul, respectiv actualul preşedinte al PSD. “Am spus-o foarte clar: şi cu Mircea Geoană, şi cu Victor Ponta, la nivel personal, nu mai nici cea mai mică asperitate. Mircea Geoană e un om civilizat, categoric pesedistul cu faţa cea mai umană – categoric! – socotindu-l aici chiar pe Victor Ponta. Pe de altă parte, Victor Ponta mi-a fost simpatic – iar o să se enerveze foarte mult – mi-a fost simpatic întotdeauna pentru o aunumită dezinvoltură care nu este frecventă la politicieni în general, şi la politicienii români cu atât mai mult. Mie-mi plac oamenii care servesc un partid, care ştiu să fie disciplinaţi şi să-i apere interesele, dar în acelaşi timp preţuiesc extraordinar de mult dezinvoltura. Eu nu suport nici la liberali, nici la pesedişti ceea ce văd astăzi că e standard la PD – oameni roboţi, oameni care nu au nicio personalitate, care repetă aceeaşi poezie”, şi-a explicat Antonescu raportarea la cei doi lideri PSD.

“Singurul lucru care pe mine mă îngrijorează în legătură cu PSD este uşurinţa cu care PSD s-a dus la sfârşitul anului 2008 la guvernare în condiţiile lui Traian Băsescu (…)
Sigur că, nu numai eu, toţi liberalii, avem o temere, şi ceea ce s-a întâmplat în 2008, şi experienţele noastre din 2000-2004 cu PSD la putere şi experienţa acestor 20 de ani în care avem de-a face cu acest trunchi enorm al succesiunii Partidului Comunist, care şi-a făcut o ramură de stânga – PSD, şi una de dreapta – PD, noi am fost din familia partidelor istorice (…) În politică nu-ţi face nimeni cadouri, în politică nu e bine să fii suspicios când nu e cazul, dar e bine să fii precaut. Şi în sensul acesta, eu nu aş vrea să se întâmple ca după plecarea de la Palatul Cotroceni, când s-o petrece ea (…) ar fi o mare dezamăgire, ba chiar un dezastru ca după ei să urmeze ceva asemănător, chiar dacă nu atât de rău”, a mai afirmat Antonescu.

Cele mai citite

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă