20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Aş fi de acord cu reinstaurarea Monarhiei

Antonescu: Aş fi de acord cu reinstaurarea Monarhiei

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni TV, că este de acord cu reinstaurarea monarhiei în România.

Antonescu consideră că monarhia constituţională ar fi cel mai bun sistem  de guvernare pentru ţara noastră, mai ales în contextul în care românii sunt apropiaţi de această formă de conducere.

„Dacă în timpul vieţii mele va exista un referendum la care să votez (monarhia – n. red.), aş vota da”, a spus preşedintele Senatului.

Nu este prima dată când Antonescu expune această idee, anul trecut politicianul PNL a spus că este ferm convins că monarhia constituţională este cel mai bun sistem de guvernare pentru România.

“Eu am trăit vremuri în 1990 în care erai într-un pericol fizic dacă pomeneai de Rege, dacă vorbeai despre monarhie, dacă încercai să discuţi măcar faptul că ţara asta a avut o istorie înainte de comunişti, că ţara asta a fost violată de regimul instalat de sovietici şi de tot ceea ce a urmat, şi că instalarea unei conduceri, aşezarea ei constituţională trebuie să aibă legitimitate. Dacă am avut curajul să susţin, asemeni altor colegi (…) în 1990, nu am de ce să nu susţin în 2012. Eu personal continui să cred că o monarhie constituţională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o ţară ca România şi nu mai aduc acum argumentele, pot să o fac pe larg, cred că se şi cunosc… Nu ştiu dacă va fi posibil acest lucru, dar în ceea ce priveşte convingerea mea, să nu aveţi nicio ezitare”, a spus Antonescu în luna octombrie a anului trecut.

Cele mai citite

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...
Ultima oră
Pe aceeași temă