13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportAnglia nu s-a încurcat cu Germania la EURO 2020 în optimile de...

Anglia nu s-a încurcat cu Germania la EURO 2020 în optimile de finală. Victorie cu 2-0

Cele două echipe au început timid, tatonarea prelungindu-se dincolo de primul sfert de oră. Raheem Sterling a bifat primul șut periculos pe poarta nemților, însă Manuel Neuer a fost la post, respingând cu o intervenție de efect.

Germania a replicat în minutul 34, prin Timo Werner, care l-a scos în evidență pe Jordan Pickford cu un șut din careu.

Englezii joacă defensiv în fața propriilor suporteri, dar și a Prințului William și a Prințului George, vizibil nemulțumiți de tactica favoriților.

Întreaga arena scandează „It`s coming home”, sugerând o eventuală finală jucată de englezi pe Wembley.

După pauză, Germania a dominat ușor, pe fondul aceluiași joc defensiv al englezilor.

După o jumătate de oră de joc steril, fără faze importante la vreuna din porți, Anglia a deschis scorul în minutul 75, după o fază atipică, plecată de la Raheem Sterling. Mingea a ajuns la Luke Shaw, în flancul stâng, care a trimis puternic pe jos, în fața porții, de unde același Raheem Sterling a trimis fără probleme în poartă, pentru golul de 1-0.

Peste 7 minute, Germania trece pe lângă egalare, Thomas Muller ratând singur cu portarul, din poziție ideală.

În minutul 86, Anglia și-a asigurat calificarea cu golul de 2-0 al lui Harry Kane, care a fructificat centrarea lui Jack Grealish.

Englezii vor juca în sferturi cu câștigătoarea meciului dintre Ucraina și Suedia, ce se joacă pe Hampden Park, din Glasgow.

Pentru Joachim Low a fost ultima partidă în fruntea reprezentativei germane.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă