15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAnastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: "Nu există această structură"

Anastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: “Nu există această structură”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat, referindu-se la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, că “această structură nu există” şi că pe lângă instituţiile europene există sute de ONG-uri care nu au nicio relevanţă în documentele oficiale ale Uniunii Europene.

“ONG-urile care sunt în jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanţă într-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor instituţii europene. Raportarea instituţiilor europene în calitate oficială cu reprezentanţii administraţiei locale se referă la acele unităţi administrativ-teritoriale legale şi în cazul nostru ne referim la judeţe, la municipii şi la oraşe”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, conform Mediafax.

Roberta Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles drept o “situaţie nefericită”.

Întrebată dacă ar fi dispusă să se întâlnească cu reprezentanţii Biroului în cazul în care ar primi o invitaţie în acest sens, Roberta Anastase a răspuns că această structură “nu există” şi că este dispusă să aibă discuţii doar cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale.

“Sunt dispusă să mă întâlnesc cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cu preşedinţi de Consilii Judeţene, cu primari, cu parlamentari. Nu există această structură. Din punct de vedere juridic, relaţionarea se face numai cu unităţile administrativ-teritoriale. În rest, că vor să facă un ONG nu ştiu ce lideri politici sau nu, e problema lor”, a mai afirmat Anastase.

Cele mai citite

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă