29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportAmbasadorul Turciei la București, Osman Ertaș: Ankara nu are o obsesie din...

Ambasadorul Turciei la București, Osman Ertaș: Ankara nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti. Apreciem parteneriatul cu România și nu am permite nimic care să pună în umbră această relație

Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că Ankara "nu are o obsesie pentru moscheea de la Bucureşti". Diplomatul a mai adăugat că în spatele controverselor privind acest proiect s-ar afla susţinători ai clericului de opoziţie Fethullah Gulen, pe care Turcia îl acuză că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de anul trecut.

„În primul rând, vreau să subliniez că Turcia nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti (…).Dacă vedem că acest proiect pentru moschee în România este abuzat şi aprinde sentimente antiturce şi islamofobe în societate, ne oprim şi facem câţiva paşi în spate (…).Noi suntem o ţară responsabilă şi apreciem Parteneriatul Strategic şi nu am permite nimic care să pună în umbră această relaţie, nici măcar acest proiect”, a subliniat el.

Ambasadorul subliniază că informațiile privind începerea lucrările de construcție pentru moscheea din București sunt greșite, afirmând că " nu s-a convenit nimic nici în privinţa stilului arhitectural sau al mărimii moscheii”, a adăugat Ertaş.

 

“Suntem foarte îngrijoraţi de accentuarea islamofobiei în aceste cercuri restrânse. Dar suntem şi foarte fericiţi că majoritatea românilor şi liderii din poziţiile de responsabilitate se distanţează de această retorică islamofobă”, a afirmat Ambasadorul.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă