21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, victorie de senzație la Europeanul de volei masculin. Tricolorii au surclasat...

România, victorie de senzație la Europeanul de volei masculin. Tricolorii au surclasat Franța, campioana olimpică

Naționala de volei masculin a României a obținut o victorie istorică la Campionatul European, după ce a surclasat cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) Franța, campioana olimpică en titre. Tricolorii și-au asigurat astfel prezența în optimile de finală ale competiției.

În grupa de la Tel Aviv, echipa antrenată de Sergiu Stancu a reușit a treia victorie consecutivă la Campionatul European de volei masculin. Tricolorii au învins într-o manieră categorică Franța, nimeni alta decât campioana olimpică, echipa care avea maximum de puncte după trei partide.

Tricolorii au câștigat primul set, scor 25-23, și, deși l-au cedat clar pe cel de-al doilea, 16-25, au luat-o de la capăt. Au profitat de fiecare greșeală a adversarilor și au închis meciul în patru seturi, după 25-18 și 25-21.

Au punctat pentru România: Adian Aciobăniței 20, Alexandru Rață 12, Robert Călin 11, Marian Bala 7, Bela Bartha 5, Claudiu Dumitru 3, Sergio Diaconescu 1.

FOTO: Facebook Federatia Romana de Volei

Grație acestui rezultat, România și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale Campionatului European.

La acest European, băieții pregătiți de de Sergiu Stancu au pierdut cu 0-3 în fața Portugaliei şi cu 2-3 în fața Israelului. Apoi au învins Turcia, cu 3-2, respectiv Grecia, cu 3-1.

După cinci partide în grupa D, România are 9 puncte şi este pe locul 2, la egalitate cu liderul Franța.

La ultima participare la Campionatul European, în 2019, România a ocupat locul 21.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă