15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, șase medalii la Mondialele de canotaj Under-19

România, șase medalii la Mondialele de canotaj Under-19

Tinerii canotori români au cucerit trei medalii de aur şi trei de bronz la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori Under-19 de la Paris.

Medaliile de aur au fost obținute în probele de dublu rame feminin (Ionela Elena Scutaru şi Gabriela Tivodariu), patru rame masculin (Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea şi Sergiu Anfimov) și la simplu vâsle feminin (Bianca Camelia Ifteni).

România a obținut bronzul prin echipajele de patru rame feminin (Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Andreea Nicoleta Dinu), respectiv 8+1 feminin (Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi şi Irina Lucia Andreea Despa) și masculin (Antonel Avăcăriţei, Silviu-George Elenes, Ştefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Taşcă, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş, Alexandru Nedelcu).

Cu un total de 6 medalii cucerite, România s-a clasat pe locul 3 în ierarhia pe națiuni, după Marea Britanie și Italia, dar înaintea unor țări precum Germania, Turcia, Statele Unite, Grecia sau Irlanda.

La Mondialele de juniori de anul trecut, canotorii români au câştigat patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă