12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, eșec drastic în fața Africii de Sud, la Campionatul Mondial de...

România, eșec drastic în fața Africii de Sud, la Campionatul Mondial de Rugby

Naţionala României de rugby a fost învinsă categoric de Africa de Sud, campioana mondială en titre, cu 76-0, pe Stade Matmut Atlantique din Bordeaux, într-un meci din Grupa B a Campionatului Mondial din Franța.

Într-o partidă fără istoric, care a curs doar într-o singură direcţie, spre buturile noastre, naţionala României nu a reuşit să stopeze sub nicio formă „tăvălugul” Springboks, deşi sud-africanii au început partida cu 14 schimbări faţă de primul meci din grupă, contra Scoţiei.

Tabela de marcaj a fost deschisă de eseul marcat în minutul 3 de Cobus Reinach şi transformat de Damian Willemse, apoi au urmat eseurile lui Makazole Mapimpi (7), Duane Vermeulen (9) şi Damian Willemse, toate transformate de Willemse, astfel încât în minutul 13 scorul era deja 26-0 pentru campioana mondială.

În minutul 14, Tevita Manumua a ratat o lovitură de pedeapsă pentru România, iar până la pauză, sud-africanii au mai reuşit un eseu, prin Reinach, transformat de Willemse, astfel încât la cabine s-a intrat la scorul de 33-0 pentru „antilope”.

Repriza a doua s-a desfăşurat în aceeaşi notă, rarele acţiuni de atac ale „Stejarilor” disipându-se în 22-ul advers sau în apropierea acestuia din cauza indisciplinei şi a unor erori în joc, dar întâmpinând şi o apărare de netrecut a Africii de Sud.

În minutul 44, Deon Fourie a reuşit al 6-lea eseu pentru naţionala ţării sale, netransformat, a urmat apoi un eseu de penalizare împotriva României, în minutul 53, ca urmare a unor greşeli succesive făcute de apărarea tricolorilor chiar în faţa buturilor, Grant Williams a culcat apoi de două ori balonul în terenul de ţintă al „Stejarilor”, în minutele 58 şi 62, eseuri transformate de Faf de Klerk, pentru ca Mapimpi să izbutească şi el alte două eseuri, în minutele 65 şi 69, doar unul fiind transformat de Faf de Klerk.

Tabela de marcaj a fost închisă de eseul lui Willie le Roux din minutul 74, netransformat.

Aceasta a fost a treia cea mai drastică înfrângere din participările României la un turneu final, singura partidă din istoria prezenţei sale la Cupa Mondială în care nu a înscris niciun punct. Totodată, în actuala ediţie a Mondialului, România este reprezentativa care a pierdut la cea mai mare diferenţă de scor până acum.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă