16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de...

România, calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă

Selecţionata feminină a României s-a calificat direct în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), după ce a învins Serbia cu 3-1 în ultimul meci din Grupa a 7-a.

România a câştigat grupa cu victorii pe linie, 3-0 cu Suedia, 3-0 cu Canada, 3-1 cu Singapore şi 3-1 cu Serbia.

Meciul jucat contra Serbiei a fost mai dificil decât era de aşteptat, cea mai bună jucătoare a României, Bernadette Szocs, fiind condusă cu 2-1 la seturi de Sabina Surjan, care ameninţa să restabilească egalitatea (2-2). În cele din urmă, Bernie s-a mobilizat şi a întors scorul, câştigând cu 3-2, iar acest punct a parafat victoria tricolorelor.

Szocs a obţinut două victorii, 3-0 (11-8, 11-4, 11-7) cu Tijana Jokic şi 3-2 (12-10, 8-11, 10-12, 11-6, 11-5) cu Surjan, celălalt punct al tricolorelor fiind adus de Andreea Dragoman, 3-1 (11-6, 11-6, 5-11, 11-8). Punctul Serbiei a fost adus de Izabela Lupulesku, victorioasă cu 3-1 (4-11, 11-9, 12-10, 11-4) în faţa Elenei Zaharia.

România ocupă primul loc, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Suedia, 5 puncte (3 j), Singapore, 4 p (3 j), Serbia, 4 p (3 j), Canada, 3 p (3 j).

Lotul feminin este format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

În așteptarea adversarei din optimile de finală, care va fi aflată în urma tragerii la sorți de marți, Bernadette Szocs și Adina Diaconu au vorbit în numele echipei despre parcursul avut până în acest moment.

„Toate fetele sunt bine, suntem pregătite pentru orice obstacol și ne bucurăm că ne-am calificat primele din grupă. Avem presiune, dar de fiecare dată ne-a făcut ambițioase și am reușit să aducem rezultatul dorit”, a spus Bernadette Szocs.

„Cantonamentul din Coreea de Sud a fost benefic, suntem pregătite, ne-am adaptat mult mai bine cu fusul orar, iar obiectivul nostru este medalia. Obiectivul principal e calificarea la Jocurile Olimpice și abordăm fiecare meci cu seriozitate”, a transmis Adina Diaconu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă