12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiPrimul campion la proba de big air din cadrul Jocurilor Olimpice de...

Primul campion la proba de big air din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă

Norvegianul Birk Ruud a devenit primul campion olimpic la big air, după ce a reuşit să se impună astăzi în această probă din cadrul concursului de schi freestyle al Jocurile Olimpice (JO) de iarnă de la Beijing.

Ruud (21 ani) a totalizat 187,75 puncte graţie primelor sale două sărituri, reuşind să-i devanseze pe americanul Colby Stevenson, care a intrat în posesia argintului, cu 183 puncte, şi pe suedezul Henrik Harlaut, medaliat cu bronz (181 puncte).

Pe structura instalată într-o fostă zonă industrială din capitala chineză, între coşurile de fum, furnalele şi turnurile de răcire ale unei foste fabrici de oţel, tânărul sportiv norvegian a semnat cea mai bine recompensată figură a finalei, cu cinci rotiri şi jumătate în aer, pentru un “swich left triple 1980”, care i-a adus o notă de 95,75, scrie Agerpres.

Având asigurată medalia de aur înaintea celei de-a treia runde (ultima), Ruud a evoluat cu drapelul norvegian într-o mână, înainte de a-l flutura în aer după trecerea liniei de sosire.

Birk Ruud este deţinătorul ultimelor două mici Globuri de Cristal la această disciplină.

Campionul mondial din 2021, suedezul Oliwer Magnusson, s-a clasat pe poziţia a patra, cu 178,25 puncte.

Proba de big air constă în lansarea de pe o trambulină uriaşă pentru a realiza figuri acrobatice şi este prezentă în premieră în programul Jocurilor Olimpice. Nota finală este compusă din cele mai bune două rezultate înregistrate în cele trei runde ale concursului.



Clasamentul final al probei de big air din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

1. Birk Ruud (Norvegia) 187,75 puncte
2. Colby Stevenson (SUA) 183,00
3. Henrik Harlaut (Suedia) 181,00
4. Oliwer Magnusson (Suedia) 178,25
5. Leonardo Donaggio (Italia) 172,00
6. Javier Lliso (Spania) 171,50
7. Jesper Tjader (Suedia) 170,25
8. Alexander Hall (SUA) 160,75
9. Evan Mceachran (Canada) 115,50
10. Christian Nummedal (Norvegia) 110,50
11. Mac Forehand (SUA) 80,25
12. Tormod Frostad (Norvegia) 58,50

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă