13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiNaționala României de polo masculin, debut cu dreptul la turneul intercontinental al...

Naționala României de polo masculin, debut cu dreptul la turneul intercontinental al Cupei Mondiale

Naţionala masculină de polo pe apă a României a debutat cu o victorie clară la turneul intercontinental al Cupei Mondiale, 15-4 (3-0, 6-2, 4-1, 2-1) cu Iranul, vineri, la Berlin, în Grupa A.

Francesco Iudean, autor a trei goluri, a fost desemnat jucătorul meciului. Celelalte goluri ale tricolorilor au fost înscrise de Andrei Prioteasa (3), David Bota (3), Andrei Neamţu (2), Vlad Georgescu (2) şi Levente Vancsik (2).

În celălalt meci al grupei, Kazahstanul a trecut de Noua Zeelandă cu 10-9.

Tot vineri, România va înfrunta echipa Kazahstanului, de la ora 17:00, iar sâmbătă va avea loc meciul cu Noua Zeelandă (16:45).

Echipele clasate pe primele două locuri din fiecare grupă vor mai juca un meci, iar câştigătoarele vor primi biletele pentru turneul final al Cupei Mondiale, care va avea loc la Los Angeles. Câştigătoarele grupelor vor promova în primul eşalon valoric al competiţiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă