13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiMihaela Valentina Cambei, desemnată cea mai bună halterofilă din 2023

Mihaela Valentina Cambei, desemnată cea mai bună halterofilă din 2023

Mihaela Valentina Cambei a fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, după ce a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kg, la Campionatele Europene de la Sofia.

Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kg, la care şi-a doborât recordul european de la total stabilit la Europenele din 2023, la care a cucerit, de asemenea, trei medalii de aur (la Erevan).

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar un kg de locurile 2-4), a fost urmată în clasament de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).

„Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că într-adevăr sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, a declarat Mihaela Cambei.

Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă