9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiIohannis s-a întâlnit cu militarii trimiși de România la Jocurile Invictus

Iohannis s-a întâlnit cu militarii trimiși de România la Jocurile Invictus

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu militarii care vor fi trimiși de România la Jocurile Invictus.

Întâlnirea a avut loc marți, 12 aprilie 2022, la Palatul Cotroceni.

“Am înmânat astăzi drapelul tricolor sportivilor care vor reprezenta în curând România la Jocurile Invictus de la Haga. Rănile militarilor noștri – consecințe dure ale războiului – nu pot fi nicicând vindecate, ele încă dor. În ciuda obstacolelor întâmpinate, au decis să nu renunțe, iar puterea lor ne inspiră. Este admirabilă forța interioară cu care merg mai departe cu demnitate, demonstrând că nu suferința îi definește, ci curajul și hotărârea de a trece peste traumele suferite, dând dovadă de o enormă tărie de caracter. Prin participarea lor la competiția de la Haga, acești oameni extraordinari demonstrează întregii lumi că sunt adevărați învingători!”, a anunțat șeful statului într-un mesaj postat pe internet.

În fața militarilor români, președintele Iohannis a vorbit și despre războiul din Ucraina.

“Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile, Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat. Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi”, a subliniat președintele României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă