21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiÎncă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice! Luptătoarea Andreea Beatrice Ana...

Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice! Luptătoarea Andreea Beatrice Ana merge la Paris

Luptătoarea Andreea Beatrice Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după sâmbătă ce a atins semifinalele categoriei 53 kg la Turneul Preolimpic European de lupte la Baku.

Campioană europeană la categoria 55 kg în urmă cu o lună şi jumătate la Bucureşti, Andreea Beatrice Ana a trecut în preliminarii de franţuzoaica Tatiana Debien, în sferturi a învins-o pe Veronika Rjabovolova (Macedonia de Nord), iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Annika Wendle.

La categoria 50 kg, Ana Maria Pîrvu a fost învinsă în preliminarii de Gabija Dilyte (Lituania).

În cadrul categoriei 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a cedat în preliminarii în faţa luptătoarei germane Sandra Paruszewski.

Kriszta Tunde Incze, participantă la JO 2020 de la Tokyo, a fost învins în preliminariile categoria 62 kg de rusoaica Alina Kasabieva.

La categoria 68 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a dispus în preliminarii de suedeza Tindra Linnea Sjoeberg, dar a pierdut sfertul de finală cu cehoaica Adela Hanzlickova.

Cătălina Alexe a fost învinsă de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier în sferturile categoriei 76 kg.

După calificarea Andreei Beatrice Ana, delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 77 de sportivi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Probleme pentru Klaus Iohannis? Turcia îl susţine pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO

Ministerul turc de Externe a confirmat că Turcia îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru a prelua funcția de secretar general al NATO...
Ultima oră
Pe aceeași temă