19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSportAlte sporturiElisabeta Lipă, după ce România a cucerit șase medalii la Europenele de...

Elisabeta Lipă, după ce România a cucerit șase medalii la Europenele de canotaj: „Avem o echipă splendidă”

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, i-a felicitat pe sportivii care au câștigat cinci medalii de aur şi una de argint la Europenele din Slovenia.

România a făcut o adevărată demonstrație de forță la Campionatele Europene de Canotaj din Slovenia. Țara noastră a terminat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie. Sportivii români s-au întors acasă cu cinci medalii de aur și una de argint, reușind să stabilească la Bled alte patru noi recorduri europene.

Prezentă la Complexul Sportiv Național din Snagov, unde delegația României a fost întâmpinată după întoarcerea în țară, Elisabeta Lipă le-a mulțumit canotorilor și a mărturisit că în timpul curselor a trecut de multe ori de la agonie la extaz.

„Am trăit cele mai frumoase momente la aceste Campionate Europene, am trecut de la agonie la extaz. Avem o echipă valoroasă, o echipă splendidă, o echipă disciplinată care ştie ce doreşte şi care vâsleşte în acelaşi sens. Le mulţumesc tuturor, atât celor medaliaţi, cât şi celor care nu au urcat pe podium”, a spus preşedinta Federaţiei Române de Canotaj.

Sursă foto: Facebook Federația Română de Canotaj

România a câștigat cele cinci medalii de aur la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), schif simplu categorie uşoară (Ionela Cozmiuc), dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel), dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu).

Argintul a fost câştigat de echipa masculină de 8+1 (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Site-ul familiei regale britanice, ținta unui atac cibernetic! Intervenție rapidă a experților IT de la Palatul Buckingham

Prezenţa pe internet a familiei regale a fost ţinta unui atac de tip "denial-of-service" (DoS - blocare a accesului), prin care solicitările expediate...

Cât va dura procesul de răcire a vremii și la ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare

"Vorbim de o racire a vremii in jumatatea nordica a tarii, acolo unde astazi, mai ales in regiunile nordice, maximele nu vor mai...

Decesul lui DJ Lalla, sub semnul întrebării: ancheta bate pasul pe loc. Lacrimi și durere în familia artistei

Lacrimi și durere în sânul familiei tinerei artiste care a murit în condiții misterioase. DJ Lalla a fost condusă pe ultimul drum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies