13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiDrift pe Transalpina cu cei mai buni piloți din România. Cum arată...

Drift pe Transalpina cu cei mai buni piloți din România. Cum arată programul etapei

Peste 40 de piloți și mașini totalizând peste 20.000 de cai putere vor concura în acest sfârșit de săptămână în a treia etapă din Campionatul Național de Drift, care va avea loc pe Transalpina, între localitățile Novaci și Rânca, anunță RoDrift.

După o pauză de un an, cea mai spectaculoasă competiție se întoarce pe Drumul Regelui, etapa de drift devenind de altfel o tradiție începând cu 2017.

Piloți din România, Ucraina, Bulgaria, Ungaria și Norvegia vor concura sâmbătă și duminică, inclusiv patru dintre foștii campioni naționali.

Spectacolul cailor putere va începe sâmbătă dimineață, de la ora 9:30 cu primele antrenamente libere, iar de la ora 16:00 vor începe calificările. Battle-urile care vor decide câștigătorii la cele două clase vor avea loc duminică de la ora 14:30.

Fanii care vor să vadă de la fața locului una dintre cele mai așteptate etape ale sezonului își pot achiziționa biletele de pe rodrift.ro sau de la intrarea pe circuit, cu 50 de lei pentru o zi și 75 de lei un abonament pentru ambele zile. Competiția poate fi urmărită și în direct, în sistem pay per view, pe platforma RoDrift.

Etapa de pe Transalpina poate fi decisivă pentru stabilirea favoriților pentru titlul de campion.

Lider surpriză al sezonului, bulgarul Nikola Popov (207p), are trei piloți români care încearcă să îl blocheze din drumul spre trofeu. Natalia Iocsak (165p), Gabi Imre jr (160p) și Sorin Ene (159p) vor victoria în etapa gorjeană pentru a rămâne cu șanse serioase în această cursă.

Lupta este la fel de echilibrată și la Semi Pro, deși liderul Incze Tamaș (186p) pare să rămână favorit, însă Alexandru Grecu (159p), Cătălin Calotă (131p) și Rareș Onciuleanu (125p) sunt deciși să obțină victoria în singura etapă pe traseu montan din 2023 în driftul românesc.

Ultimii doi câștigători de pe cea mai înaltă șosea din România, Gabi Imre (2019) și Claudiu Adam (2021) vor fi de asemenea la startul celei de-a treia etape din Campionatul Național de Drift.

De menționat că traficul rutier va fi oprit sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00, cu o pauză între orele 13.00 și 14.00.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă