10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiConstantin Popovici, desemnat de World Aquatics cel mai bun săritor de la...

Constantin Popovici, desemnat de World Aquatics cel mai bun săritor de la mare înălțime în 2023

Românul Constantin Popovici a fost desemnat de World Aquatics cel mai bun sportiv al anului 2023 la sărituri de la mare înălţime.

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Nataţie, Popovici, care a cucerit anul trecut aurul la Cupa Mondială, cât şi la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, a fost recompensat şi cu un cec de 10.000 de dolari pentru performanţele reuşite anul trecut.

„Sunt foarte fericit pentru sezonul 2023 şi sper la un 2024 şi mai bun”, a declarat Popovici, care a concurat în întregul sezon trecut deşi în 2022 şi-a perforat un plămân la antrenamente, după ce a aterizat pe spate la o săritură.

Popovici nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele propuse pentru Campionatele Mondiale de la Doha, aflate în desfăşurare, adică obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de platformă (10 metri) şi clasarea pe podium la sărituri de la mare înălţime, probă în care s-a clasat joi pe locul 8.

Popovici a câştigat circuitul Red Bull Cliff Diving, în care Cătălin Preda s-a clasat pe locul al patrulea.

Pentru titlul de sportiv al anului 2023 au mai candidat Cătălin Preda, medaliat cu argint la Mondialele de anul trecut de la Fukuoka (Japonia) şi cu bronz la Doha, spaniolul Carlos Gimeno şi francezul Gary Hunt. La feminin, trofeul a revenit australiencei Rhiannan Iffland (32 ani).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă