Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alin Alexuc-Ciurariu, campion european la lupte

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane, în cadrul Campionatelor Europene de la Roma.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2020 - 08:42

Prima medalie a delegației României la Europenele de lupte găzduite de capitala Italiei a fost adusă de sportivul în vârstă de 30 de ani, care l-a învins în finala categoriei 130 de kg, la greco-romane, pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

În drumul spre ultimul act, Alexuc s-a impus în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

Pentru luptătorul legitimat la CS Dinamo aceasta este cea mai mare performanţă a carierei. Până acum, el mai obținuse medalii de bronz la Europene, în 2018, la Kaspiisk, şi anul trecut, la Bucureşti.

Aceasta este a doua medalie de aur din istoria recentă a luptelor românești, după ce în anul 2018 Mihai Mihuț reușea o performanță identică cu cea a lui Alexuc.

Grație acestui succes, sportivul român speră să prindă un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta ar putea participa la turneele de calificare de la Budapesta (19-22 martie) sau Sofia (30 aprilie - 3 mai). La precedenta Olimpiadă, găzduită de Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu s-a luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk Ildem.

Din păcate, alţi doi luptători români au ratat medaliile de bronz, terminând pe locul al cincilea. Florin Tiţa a fost învins de georgianul Nugzari Ţurţumia. Aceeași soartă a avut-o și Mihai Mihuţ, medaliat cu aur în 2018, care a fost învins în meciul pentru bronz la categoria 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba.

Obiectivul declarat al României la aceste Campionate Europenen este câștigarea a două sau trei medalii. Delegația nostră numără 16 sportivi.

Comentarii

loading...