23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportAlin Alexuc-Ciurariu, campion european la lupte

Alin Alexuc-Ciurariu, campion european la lupte

Prima medalie a delegației României la Europenele de lupte găzduite de capitala Italiei a fost adusă de sportivul în vârstă de 30 de ani, care l-a învins în finala categoriei 130 de kg, la greco-romane, pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

În drumul spre ultimul act, Alexuc s-a impus în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

Pentru luptătorul legitimat la CS Dinamo aceasta este cea mai mare performanţă a carierei. Până acum, el mai obținuse medalii de bronz la Europene, în 2018, la Kaspiisk, şi anul trecut, la Bucureşti.

Aceasta este a doua medalie de aur din istoria recentă a luptelor românești, după ce în anul 2018 Mihai Mihuț reușea o performanță identică cu cea a lui Alexuc.

Grație acestui succes, sportivul român speră să prindă un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta ar putea participa la turneele de calificare de la Budapesta (19-22 martie) sau Sofia (30 aprilie – 3 mai). La precedenta Olimpiadă, găzduită de Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu s-a luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk Ildem.

Din păcate, alţi doi luptători români au ratat medaliile de bronz, terminând pe locul al cincilea. Florin Tiţa a fost învins de georgianul Nugzari Ţurţumia. Aceeași soartă a avut-o și Mihai Mihuţ, medaliat cu aur în 2018, care a fost învins în meciul pentru bronz la categoria 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba.

Obiectivul declarat al României la aceste Campionate Europenen este câștigarea a două sau trei medalii. Delegația nostră numără 16 sportivi.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă