17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Alibec a revenit cu gol după aproape trei luni

Politehnica Iași a câștigat un meci extrem de important pentru zona subsolului de clasament, 1-0 pe teren propriu contra celor de la Dunărea Călărași. Oaspeții, pregătiți de Dan Alexa, după un debut foarte bun, nu se regăsesc și au o serie nea-
gră care pare interminabilă. Golul victoriei pentru moldoveni a fost marcat de Platini, în minutul 33, din pasa lui Bekui. Poli Iași a ajuns la 24 de puncte și este pe locul 8, în timp ce Dunărea Călărași, cu 17 puncte, se află pe poziția cu numărul 12.

 

Alibec a marcat după aproape trei luni

 Astra Giurgiu a învins Concordia Chiajna cu 3-1 (0-0). După o primă repriză albă, gazdele au deschis scorul. Francezul Begue a marcat un gol superb, cu șut din unghi, după o pasă excepțională a lui Belu-Iordache. Acesta a fost mutat la pauză de antrenorul Coste Enache din poziția de fundaș dreapta în cea de mijlocaș central, iar efectele s-au văzut imediat. În minutul 74, apărătorul oaspeților, Leca, a marcat cu pieptul la un corner, însă la faza imediat următoare a apărut cea mai controversată situație din meci. Begue a șutat din același loc de unde marcase, Bărboianu, fundașul ilfovenilor, s-a întors cu spatele și a fost lovit de minge. Arbitrul bucureștean Iulian Dima a dictat penalty, deși oaspeții au protestat vehement.

Alibec, deși nu a șutat grozav, a marcat și a spart gheața, el nemaifiind prezent pe lista marcatorilor din 14 septembrie, când înscrisese pe terenul celor de la Dinamo. Pe final, Astra a mai punctat odată prin albanezul Llulaku. Cu 27 de puncte, Astra urcă din nou în zona locurilor de play-off, în timp ce Concordia rămâne penultima, cu 17 puncte.

La Pitești nu s-a putut juca din cauza ceții. Derby-ul FCSB – Viitorul Constanța a fost amânat inițial cu o oră. Brigada de arbitri condusă de ecusonul FIFA Marius Avram a revenit pe teren, dar a constatat impracticabilitatea terenului. Conform regulamentelor, în condiții de ceață, vizibilitatea trebuie să fie de minimum 150 de metri.

Partida a fost reprogramată pentru luni seară, ora 20.00, la concurență cu jocul dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari. Echipele ar fi dorit ca jocul FCSB – Viitorul să aibă loc ieri, de la ora 14.00, dar televiziunile nu au fost de acord motivând că ora respectivă nu le va aduce niciun fel de audiență.

Tot ieri a avut loc și meciul Sepsi OSK – FC Botoșani.

Informații de la toate aceste partide vom avea în ediția tipărită de mâine.   

 

Ultima oră
Pe aceeași temă