12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAdrian Năstase: Ţara este condusă de un mare mincinos; eu îmi reproşez...

Adrian Năstase: Ţara este condusă de un mare mincinos; eu îmi reproşez că nu am câştigat alegerile din 2004

Preşedintele PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, că, ‘ţara este condusă de un mare mincinos’ şi dacă ar fi să-şi reproşeze ceva cu privire la modul în care arată acum clasa politică, ar fi faptul că n-a câştigat alegerile prezidenţiale din 2004, informeaza Agerpres.

‘Problema pe care o avem este că ţara este condusă de un mare mincinos, de cineva care ne explică diverse lucruri, dar care nu se ţine niciodată ce cuvânt. Promite diverse lucruri, ne face capul mare cu tot felul de teme la Cotroceni, iar după aceea aruncă răspunderea pe Parlament, pe legi, pe Guvern. Niciodată nu-şi asumă răspunderea pentru ceva’, a precizat Năstase, la postul de televiziune The Money Chanel.

Năstase a explicat că Pactul privind Educaţia încheiat la Palatul Cotroceni prevedea că pentru Educaţie se aloca 6% din PIB, în timp ce în recentul proiect de buget votat de Parlament Educaţia beneficiază în 2011 de mai puţin de 4% din PIB. Fostul premier social-democrat a mai spus că, în opinia sa, criteriile după care se aleg subiecţii ‘ajustărilor fine’, amintite de şeful statului, sunt absolut întâmplătoare: ‘apare o ţintă pe radar şi este fixată de cineva anume’.

‘Responsabilitatea este în mod evident a lui Traian Băsescu pentru ceea ce se întâmplă, răspunderea este Guvernului, iar populaţia este cea care până la urmă plăteşte pentru asta. (…) Cea mai frumoasă formulă în ţara asta este – ‘îmi asum răspunderea’, după care merg mai departe cu răspunderea asumată’, a afirmat Năstase.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva pentru modul în care arată clasa politică actuală, Adrian Năstase a răspuns: ‘Eu îmi reproşez că nu am câştigat alegerile din 2004. România ar fi arătat altfel’

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă