25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportAdrian Năstase: O alianţă PSD-PNL depinde de nivelul de inteligenţă pe care...

Adrian Năstase: O alianţă PSD-PNL depinde de nivelul de inteligenţă pe care îl vom dovedi şi unii şi alţii

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la Realitatea TV, că, din punctul său de vedere, posibilitatea constituirii unei alianţe între PSD şi PNL în 2011 depinde “de nivelul de inteligenţă” pe care îl vor dovedi şi liberalii şi social-democraţii, informează Agerpres.

“Depinde de nivelul de inteligenţă pe care îl vom dovedi şi unii şi alţii. Este foarte clar că separat nu avem cum să reuşim şi, atunci, putem să facem scandal separat, dar, dacă vrem să producem efecte politice şi pentru a crea un magnet care să dea, să creeze masă critică prin adăugarea unui număr mai mare de parlamentari, (…) este important pentru noi să creăm o masă critică. Din păcate, singur, din punct de vedere ideologic, fiecare este cu proiectul lui, dar vom vedea”, a spus Năstase.

Potrivit acestuia, o alianţă între partidele din opoziţie înregistrată la tribunal reprezintă o “chestiune de detaliu”. “Până la urmă, putem să mergem pe mai multe paliere – e vorba de înţelegere parlamentară numai sau de o înţelegere care să vizeze alegerile locale, parlamentare, alegerile prezidenţiale. În funcţie de nivelul la care vrem să ajungem cu aceste înţelegeri vom introduce acele elemente în acordul nostru. Sigur că sunt unele probleme, unii din partidele noastre vor să joace la două capete, alţii vor, poate se gândesc, că ajung la 60% singuri”, a spus Adrian Năstase.

În opinia preşedintelui CN al PSD, dacă liberalii şi social-democraţii îşi propun să pună în mişcare măsurile anticriză pe care le-au gândit trebuie să fie “în Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni”. “Pentru asta este nevoie de înţelepciunea unui proiect comun”, a afirmat Năstase.

El a adăugat că liderilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, le trebuie mai multă experienţă, pentru că “au văzut că împreună pot să realizeze mai mult decât separat”.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...
Ultima oră
Pe aceeași temă