12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportA minţit Dragnea? Denunţătorul este viu şi a fost şef de filială...

A minţit Dragnea? Denunţătorul este viu şi a fost şef de filială PSD

Denunţătorul vicepremierului Liviu Dragnea în dosarului fraudei de la referendum nu este mort, aşa cum susţinea liderul PSD, ci viu, cel putin “deocamdată”. Este fostul preşedinte al filialei PSD din Bragadiru, Romică Părpălea.

„Să ştie şi domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală şi sunt în viaţă deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a declarat Romică Părpălea pentru Gândul.

Cel care a depus plângere penală la DNA împotriva lui Dragnea a părăsit PSD înainte de referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu, la presiunile făcute de membrii de partid asupra sa, în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria.

Citeşte şi: Dragnea: Dosarul “Fraudă la referendum” a pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Omul a murit, s-a trezit în 2012 şi s-a întors

Romică Părpălea a spus că, la referendumul din 2012, a fost numit preşedinte de secţie într-una din secţiile de votare din Alexandria şi a aflat că partidul pregăteşte fraudarea votului.

„Informaţiile erau că primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din secţie ca să plece. Din 3500 de votanţi, 3101 au fost la vot în condiţiile în care 800 de persoane sunt plecate în străinătate, iar mulţi sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu votează. La nici o rundă de alegeri nu au fost mai mulţi de 2000 şi ceva de alegători, acuma au fost 3100. Le-am spus să adune probe, să fotografieze. După referendum, eu am fost cel care a depus denunţul la DNA”, a susţinut Romică Părpălea.

De asemenea, fostul preşedinte de filială a susţinut că, la Bragadiru, reprezentanţii PDL din secţiile de votare au fost mituiţi.

Citeşte şi: Dragnea, judecat cu trei luni mai devreme. Instanţa a admis cererea DNA pentru devansarea primului termen în dosarul referendumului

”Vreau să mă duc la Bruxelles să protestez. O să intru în greva foamei până când vicepremierul îşi dă demisia din funcţie”, a mai declarat Romică Părpălea pentru Gândul.

În rechizitoriul dosarului Referendumul, procurorul Lucian Papici a explicat că cercetările au pornit de la două sesizări din oficiu ale DNA şi de la o sesizare depusă de către teleormaneanul Romică Părpălea. Denunţătorul lui Dragnea are acum calitatea de martor în dosarul Referendumul.

La finalul spătămânii trecute, Liviu Dragnea i-a acuzat pe procurorii DNA că l-au trimis în judecată în dosarul fraudei de la referendumul având la bază o plângere penală a unui teleormănean mort în 1991. Mai mult, vicepremierul a declarat că a văzut certificatul de deces al denunţătorului său într-un volum din dosarul penal privind referendumul din 2012.

Citeşte şi: Dezvăluirile procurorului Papici despre felul în care a încercat Dragnea să-l influenţeze

“Este un dosar pornit de la plângerea penală depusă de un mort, decedat in 1991. Probabil s-a trezit in 2012 si s-a dus înapoi”, a spus vicepremierul Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost acuzat că a creat şi coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor, în timpul referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Sistemul PSD era compus din mai multe servere, un soft şi un call-center, prin care aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectaţi la sistem prin intermediul telefoanelor mobile. Potrivit rechizitoriului, aceşti utilizatori transmiteau două informaţii către serverele care centralizau datele: o informaţie despre prezenţa la urne, iar o a doua informaţie despre numărul de voturi DA şi NU exprimate în secţiile de votare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă