27.1 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Ziua şi amenda la vamă

Sfârşit de an productiv pentru lucrătorii vamali constănţeni. De la începutul lunii şi până ieri DRAOV a aplicat 50 de amenzi pentru încălcarea regimului fiscal şi declaraţii false.

Controversată sau nu, intenţia ministrului Finanţelor de a reorganiza aparatul vamal se pare că i-a scos din amorţeală pe vameşii constănţeni. Cel puţin aşa arată raportul activităţilor pe luna în curs. Potrivit Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, de la începutul lunii decembrie şi până în prezent, echipajele mobile din cadrul DRAOV Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă mai multe operaţiuni de supraveghere produse accizate şi control vamal. În judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa au fost verificate 64 de societăţi, unde au fost constatate încălcări ale legii cum ar fi neînscrierea codului de identificare fiscală a firmei pe documentele emise de societate, nerespectarea obligaţiei de a prezenta documentaţia de determinare a stării fiscale a firmei, absenţa evidenţei stocurilor de produse accizate, neprezentarea documentelor de provenienţă pentru produse accizabile aflate la comercializare, comercializarea de băuturi alcoolice în regim bar/restaurant fără autorizaţie, neprezentarea registrului unic de control, schimbarea locului de destinaţie declarat al descărcării mărfurilor, completarea declaraţiei vamale cu date inexacte şi altele. Pentru aceste abateri au fost încheiate 50 procese-verbale de contravenţie, în valoare totală de 302.108 lei, sumă din care până la această dată s-au încasat 25.900 lei.

Mediatizarea rezultatelor operaţiunii de amploare vine la câteva zile după ce în portul Constanţa Sud a fost descoperit un container plin cu mărfuri de contrabandă. Vinerea trecută vameşii au descoperit 3.000 de perechi de pantaloni pantofi şi contrafăcuţi în valoare de 60.000 lei.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă