15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialZiua Poeziei, sărbătorită în mod inedit în cafenelele din ţară

Ziua Poeziei, sărbătorită în mod inedit în cafenelele din ţară

Vineri, românii îşi vor putea plăti cafeaua, cu versuri, în 150 de cafenele din 55 de oraşe ale ţării, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei.

Evenimentul Plăteşte cu Poezie, aflat la a doua ediţie, îşi propune să strângă 15.000 de poezii cu ajutorul iubitorilor de cafea din toată ţara. Prima ediţie a evenimentului, care a avut loc în 25 octombrie 2013 a adunat peste 6.300 de poezii din 31 de oraşe din România.

Anul trecut, Julius Meinl a oferit cafea în schimbul versurilor, dar de asemenea, a uimit bucureştenii, la metrou, cu zeci de poezii scrise pe post-it-uri şi a lansat Casa Poeziei în Bucureşti.

“Rezultatele uimitoare şi bucuria participanţilor sunt sursa Julius Meinl de inspiraţie şi curaj pentru anul acesta. Aceeaşi idee simplă – poezia poate face lumea mai bună – va fi dusă mai departe în 2014 şi în anii ce vin”, spun organizatorii.

Printre promotorii evenimentului se află Adi Despot, solistul trupei Viţa de Vie, rapper-ul Deliric şi poetul Răzvan Tupa.

Ziua Internaţională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO, în 1999, la Paris şi de atunci această zi are rolul de a sprijini poezia şi a întări legătura dintre poezie şi alte forme de artă – teatrul, dansul, muzica, pictura.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă