19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialZeci de studenţi s-au alăturat cadrelor didactice care protestează la Ministerul Educaţiei

Zeci de studenţi s-au alăturat cadrelor didactice care protestează la Ministerul Educaţiei

Zeci de studenţi s-au alăturat cadrelor didactice care continuă să protesteze, joi seara, la Ministerul Educaţiei, şi să ceară demisia şefului instituţiei, Daniel Funeriu, relatează Realitatea TV.

Studenţii care s-au solidarizat cu profesorii fac parte din Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR). Cei mai mulţi dintre studenţi au plecat însă din faţa ministerului înainte de ora 23.00, pentru a prinde ultimele mijloace de transport spre cămine.

La ora 22.30 în faţa Ministerului Educaţiei se aflau 80-90 de oameni.

Protestatarii îl consideră incompetent pe ministrul Educaţiei şi reclamă subfinanţarea sistemului de învăţământ şi, implicit, nivelul scăzut al salariilor, precum şi faptul că guvernul a decis să-şi asume răspunderea pe Legea educaţiei.

Printre cadrele didactice se află şi câţiva lideri de sindicat, care spun că protestul este unul spontan.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr, protestatarii de la Ministerul Educaţiei şi-ar putea continua acţiunea în zilele următoare, însă fără a fi afectată activitatea din şcoli.

Protestul de la Ministerul Educaţiei a început în jurul orei 12.00, când în stradă erau peste 100 de cadre didactice.

Daniel Funeriu, a ieşit, joi după-amiază, din sediul instituţiei pe care o conduce, cu ajutorul forţelor de ordine, pentru a se evita eventualele incidente cu protestatarii.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă