17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialZeci de morti si raniti intr-un Transrapid

Zeci de morti si raniti intr-un Transrapid

Un Transrapid, tren pe perna magnetica, care circula pe traseul de testare din Emsland, landul Saxonia Inferioara, din nord-estul Germaniei, s-a ciocnit ieri in plin mers cu un vehicul apartinand serviciilor tehnice. In momentul accidentului, Transrapidul avea, se pare, aproximativ 30 de pasageri la bord si o viteza de 200 de kilometri/ora.
„Exista, din nefericire, multi morti”, a declarat purtatorul de cuvant al autoritatilor locale, Dieter Sturm. Potrivit postului tv public NDR, numarul victimelor era aproximat la 19. Supravietuitorii sunt cu totii raniti, majoritatea grav. „Se pare ca toti cei aflati la bordul trenului de inalta viteza si care au supravietuit tragediei sunt raniti – era imposibil ca cineva sa scape teafar dintr-un accident produs la o asemenea viteza”, a mai spus oficialul. Interventia echipelor de salvare s-a desfasurat cu mare dificultate, pentru ca Transrapidul a sarit pe jumatate de pe tronsonul sau situat pe piloni. Jumatate din garnitura atarna in gol, la o inaltime de aproximativ sapte metri, in timp ce bucati imense de fiare contorsionate se desprindeau din tren, a relatat presa germana.
Peste 200 de specialisti au participat la dificilele actiuni de salvare. Dupa primele incercari, esuate, de a ajunge la victime, echipele de interventie s-au vazut nevoite sa ceara prezenta masinilor de pompieri, pentru a recurge la scarile mobile ale acestora. Cu toate ca la bordul trenului distrus aproape in intregime au izbucnit doua incendii, salvatorii si-au continuat eforturile.
Ministrul federal al Transporturilor, Wolfgang Tiefensee (SPD), si-a intrerupt vizita in China. Potrivit primelor speculatii ale presei, accidentul pare cauzat de o eroare umana.
Transrapidul, joint-venture al concernelor Siemens si ThyssenKrupp, isi are principalul traseu de testare, lung de peste 30 de km, in Saxonia Inferioara.

Cele mai citite

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă