30 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de români vor să voteze prin coresponţă

Zeci de mii de români vor să voteze prin coresponţă

Românii din diaspora încă luptă pentru votul prin corespondenţă. Peste 10 mii de români din Spania (Barcelona, Madrid şi Castellon)  au dezbătut proiectul de lege privind votul prin corespondenţă cu preşedintele comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării, William Brînză.


“Este o campanie  pe care am iniţiat-o la cererea românilor din străinătate care, pe fondul constatării lipsei totale de interes a noului guvern faţă de acesta, şi-au manifestat îngrijorarea şi mi-au cerut sprijinul.  Aprobarea proiectului ar fi o dovadă de maturitate a clasei politice şi, totodată, o reparaţie morală faţă de românii din străinătate pe care ştim să-i apreciem şi să-i lăudăm atunci când trimit bani acasă şi susţin economia ţării, dar atunci când este vorba despre un drept garantat de constituţie, dreptul de a vota, găsim tot felul de tertipuri pentru a amâna o decizie importantă pentru aceştia”, a declarat William Brînză. 

La Castellon, Barcelona şi Madrid mii de români au cerut să li se respecte acest drept şi l-au mandatat pe deputatul Brînză să strângă semnături de la milioanele de români rezidenţi în străinătate pentru ca Parlamentul României să aprobe acest proiect.
“Vocea diasporei trebuie să conteze la Bucureşti, iar pentru asta este nevoie să fie reprezentaţi de o clasă politică responsabilă, care să  le promoveze interesele. Consider că adoptarea proiectului privind votul prin corespondenţă este un act de normalitate şi sper ca şi colegii mei să realizeze acest lucru şi să lucrăm împreună în interesul românilor din străinătate” a conchis deputatul Brînză.

Campania de promovare a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă intitulată “Tu ai dreptul la vot” s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile şi va continua în toate zonele cu o comunitate însemnată de români.

Cele mai citite

Flagrant la Craiova. O persoană a fost prinsă în timp ce ce ridica un colet expediat din Olanda, care conținea droguri

Două persoane au fost reținute la Craiova. Sunt suspectate de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte...

Tragedie la Iași. Doi soți au căzut într-o fântână, iar femeia a murit

Un bărbat în vârstă de 70 de ani și soția acestuia au căzut într-o fântână din comuna Mogoşeşti, Iași. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...

Ziua Mondială a Mediului – Verzii Europeni cer aprobarea Legii Restaurării Naturii de către Consiliul UE

Pe măsură ce inundațiile continuă să se răspândească în Italia, Germania, Austria și Ungaria, Verzii Europeni presează guvernele naționale să aprobe Legea Restaurării Naturii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă