2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialZece persoane reţinute în Sicilia, după MOARTEA a 52 de imigranţi. Cum...

Zece persoane reţinute în Sicilia, după MOARTEA a 52 de imigranţi. Cum călătoreau aceştia

Procurorii din Sicilia au reţinut zece suspecţi acuzaţi de trafic de persoane şi crimă, pentru că ar fi înghesuit zeci de imigranţi în cala unei ambarcaţiuni. Acolo au fost descoperite, în această săptămână, 52 de cadavre, relatează Associated Press, citată de Mediafax.

Comandantul poliţiei din Palermo, Carmine Mosca, a declarat vineri că supravieţuitori de pe ambarcaţiunea care a traversat Marea Mediterană au povestit că traficanţii înarmaţi cu cuţite îi împingeau pe imigranţii care încercau să iasă din cala navei pentru a putea respira.

Procurorul din Palermo, Maurizio Scalia, a precizat că persoanele reţinute, membri ai echipajului navei, erau şapte marocani, doi sirieni şi un libian.

Cadavrele celor 52 de imigranţi morţi în cala navei au fost aduse la Palermo joi seara, iar vineri au fost supuse autopsiilor.

În opinia oficialilor, imigranţii au murit cel mai probabil asfixiaţi. Scalia a afirmat că în cala navei se aflau aproximativ 60 de persoane. Ambarcaţiunea avea o lungime totală de 20 de metri, iar cala, în care se afla motorul navei şi avea înălţimea de numai un metru, avea doar două geamuri mici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă