21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialYouth Bank Cluj a ajuns la a şasea ediţie

Youth Bank Cluj a ajuns la a şasea ediţie

Programul pentru tineri Youth Bank Cluj a ajuns la a şasea ediţie, iar anul acesta va fi lansat în avanpremiera evenimentului International Peer Learning Event. Acesta se adresează organizaţiilor din 20 de ţări care gestionează proiecte adresate tinerilor şi presupune un schimb internaţional de experienţă pe tema implicării civice a acestora, care va avea loc marţi şi miercuri.

Fond de 130.000 de lei

„Youth Bank se regenerează an de an, odată cu noile echipe de tineri care ni se alătură, datorită energiei şi entuziasmului lor, aceasta fiind de altfel şi frumuseţea programului. Este inepuizabil şi le oferă liceenilor clujeni cadrul în care îşi pot pune la lucru imaginaţia, venind cu idei creative de atragere de resurse, etapă a programului care va fi demarată în perioada următoare, dar şi cu proiecte ingenioase, pe care tot ei au ocazia să le selecteze pentru finanţare, respectiv să le dezvolte”, a declarat Larisa Dragoş, coordonator YouthBank Cluj.

Acest program este administrat de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond destinat proiectelor adresate comunităţii locale, realizate de liceeni. În cei cinci ani de funcţionare a acestui proiect, fondul total de finanţare este de 130.000 lei, din care au fost finanţate 75 de proiecte, realizate de 400 de tineri clujeni, pregătiţi şi instruiţi în cadrul proiectului. De asemenea, alături de cei 35 de tineri care au făcut parte din echipa YouthBank Cluj, până în prezent s-au implicat activ 40 de licee şi colegii din judeţ.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă