27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialYahoo! se pregăteşte să anunţe mii de disponibilizări

Yahoo! se pregăteşte să anunţe mii de disponibilizări

Portalul internet Yahoo! se pregăteşte să anunţe disponibilizări ce ar putea începe săptămâna viitoare şi afecta mii de angajaţi, informează Agerpres.

Noul director general Scott Thompson a avut o serie de întâlniri cu lideri ai grupului marţi şi miercuri pentru a le explica planul său strategic. Obiectivul ar fi o organizare mai strictă asupra mass-media, publicităţii şi noi direcţii încă neprecizate, adaugă Wall Street Journal.

Potrivit unor surse citate de AllThingsD, concedierile vor fi semnificative şi vor afecta unităţile de produse, de cercetare şi marketing ale Yahoo!.

Scopul final este de a suprima mii de locuri de muncă dintr-un efectiv de 14.000 de persoane, chiar dacă grupul lucrează de fapt mai mult prin intermediul contractelor de externalizare.

Noua structură ar trebui să includă o divizie internaţională a mass-media, o alta care să regrupeze activităţile de comunicare şi de căutare pe internet, iar alta vânzările internaţionale şi regionale. Ea ar putea avea de asemenea o unitate mai mică de circa 50 de persoane care să lucreze la inovarea produselor, adaugă AllThingsD, citat de AFP.

Yahoo! a refuzat orice comentariu asupra acestor informaţii.

Grupul de internet, în pierdere de viteză, încearcă se se reorganizeze în profunzime, chiar dacă este aşteptată o nouă strategie.

Pentru întregul an 2011, care a fost marcat în special de plecarea fostului CEO Carol Bartz, sancţionat pentru că nu a reuşit să relanseze cifra de afaceri, venitul net a scăzut cu 15% la 1,05 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri totală cu 21% la 4,98 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Cîrstoiu își va depunde candidatura la Primăria Capitalei

Liderii alianței electorale PSD-PNL s-au reunit într-o ședință desfășurată la Palatul Victoria, care a durat peste trei ore, unde au stabilit ca depunerea candidaturii...

Congresul Mondial al Ucrainenilor s-a desfășurat la București. Ucraina cere să fie invitată în NATO chiar în anul 2024

Congresul Mondial al Ucrainenilor (UWC), organizație care îi reprezintă pe ucrainenii din întreaga lume, și-a desfășurat lucrările la București, iar președintele UWC, Paul Grod,...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...
Ultima oră
Pe aceeași temă