15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialX-Press: Imunitate şi nesimţire. Parlamentarii au blocat ancheta lui Oprea şi mii...

X-Press: Imunitate şi nesimţire. Parlamentarii au blocat ancheta lui Oprea şi mii de oameni au ieşit în stradă revolaţi

În parlament s-a întâmplat ceva oribil. În loc să permită justiţiei anchetarea unei fapte foarte grave, parlamentul a făcut scut pentru dl.Oprea cum a făcut scut pentru mulţi alţii, a spus deputatul independent Cristian Preda, invitat al directorului editorial al României Libere, Sabin Orcan, duminică seară, la emisiunea X-Press de la B1 TV.

Nu numai că se întâmplă o grozăvie în parlament – protejarea unui ales ca să nu dea faţă cu justiţia – dar ne mai şi strică zilele unii dintre membrii majorităţii, debitând enormităţi, cum e afirmaţia lui Sebastian Ghiţă că manifestanţii anti-Oprea ar fi sorosişti.

Deputatul Theodor Paleologu, invitat la aceeaşi emisiune, a precizat că este independent, dar de fapt exclus din PNL „nefinalizat”. Referitor la scandalul Oprea, el a precizat că în jurul parlamentului există un zid format din cele 200.000 de semnături pentru fiecare partid şi 20.000 pentru independenţi, care protejează clasa politică. PNL e de fapt în coaliţie cu PSD, pentru că sprijină această lege electorală. Majoritatea semnăturilor, 80%, sunt completate în sedii, cu ajutorul bazelor de date. Sunt aşadar false, spune deputatul Theodor Paleologu.

Degeaba se doreşte o reformare a partidelor, pentru că asta ar însemna că trebuie să permiţi competiţie. Eu am reuşit să strâng mai puţin de 1.000 de semnături, spune Theodor Paleologu, acum două săptămâni am cerut 9 aprobări pentru corturi, puţine că nu am mijloace, dar nu mi s-au aprobat şi aceasta e clar voinţa primarului general. ALDE are corturi în Bucureşti, iar PSD nu are nevoie de corturi, pentru că deţine multe baze de date, a mai spus parlamentarul.

Acum un an, dl.Oprea şi-a dat demisia când s-a întâmplat accidentul mortal, dar acum a cerut parlamentarilor să-l apere. În parlamentul european, atunci când sunt astfel de cazuri, chiar cei vizaţi cer să li se ridice imunitatea pentru ca judecătorii să poată demonstra că nu sunt vinovaţi, a declarat Cristian Preda.

Iniţiativa România, o platformă independentă a depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă pentru ameninţare şi incitare la ură, pe motiv că a anunţat o contra-manifestaţie împotriva oamenilor care au manifestat anti-Oprea, a precizat Sabin Orcan.

E dreptul lor să facă o manifestaţie, dar una pentru o asemenea cauză este contraproductivă, spune Paleologu. „Dar să o facă pentru a vedea lumea pentru ce militează.”

 

 

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă