15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialWoody Allen la Cannes 2016

Woody Allen la Cannes 2016

Deși nu va intra în competiție, ultima peliculă a regizorului american va fi onorată prin faptul că deschide cea de-a 69-a ediție a evenimentului.

Filmul „Café Society”, noul lungmetraj al regizorului american Woody Allen, cu Kristen Stewart și Jesse Eisenberg în rolurile principale, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 69-a ediții a Festivalului de la Cannes din 11 mai, au anunțat organizatorii într-un comunicat citat marți de AFP. Premiera pentru marele public va avea loc în această vară în cinematografele din Statele Unite și Canada, la o dată încă nespecificată, iar la o diferență de câteva săptămâni va ajunge și în Europa.

„Café Society” prezintă povestea unui tânăr care ajunge la Hollywood în anii 1930 cu speranța de a lucra în industria filmului, care se îndrăgostește și intră în atmosfera grupului „Café Society“, un club select de artiști și de finanțatori care au marcat această epocă.

O noutate pentru industria cinematografică de la Hollywood este că drepturile de autor pentru America de Nord nu le mai deține casa de producție, ci gigantul online Amazon, prin nou-înfințata companie de producție Amazon Studios. Compania este la a doua „colaborare” cu -Allen, prima fiind reprezentată de semnarea unui contract pentru o miniserie -televizată pentru serviciul de „video on demand” – Amazon Prime (unul din concurenții direct ai -Netflix).

„Woody Allen este un regizor genial. Suntem atât de mândri să lucrăm cu el pentru următorul său film și pentru prima sa serie de televiziune”, a adăugat Roy Price, directorul Amazon Studios.

Mini-seria, care încă nu are un nume oficial, urmează să aibă șase episoade după un scenariu de Woody Allen și regizate de acesta. Episoadele vor avea o durată de 30 de minute și ar urma să fie difuzat în această toamnă în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Germania.

Întrebat la finalul anului trecut cum decurge proiectul, Allen a răspuns că nu știe cum a ajuns să se bage în acest proiect.

„Nu știu cum m-am băgat în asta. Nu am nici o idee și nici nu știu de unde să încep. Părerea mea este că Roy Price (n.a. – directorul Amazon Studios) va regreta acest lucru. Totul merge foarte, foarte greu și am regretat fiecare secundă de când am spus OK la acest proiect”, a declarat Allen într-un interviu acordat deadline.com. Allen a mai scris pentru televiziune în anii ’50.

Chiar dacă pe moment se știu puține despre această serie televizată – nici subiectul nu este cunoscut – la sfârșitul lunii ianuarie, site-ul deadline.com afirma că pe generic s-ar putea afla starul pop Miley Cyrus, actrița Elaine May și regizorul însuși și că acțiunea s-ar desfășura în anii ’60.  

Idol

Allen, „iubit“ la Cannes

Woody Allen (80 de ani) este un obișnuit al inaugurării Festivalului de la Cannes: el a fost deja prezent în 2002, cu „Hollywood Ending”, și în 2011, cu „Midnight in Paris”.

Începând cu „Manhattan” în 1979 și culminând cu „Irrational Man” în 2015 este vorba de al 14-lea film prezentat în afara competiției la Cannes de Woody Allen care este totodată scenarist, actor, scriitor, umorist și prolific cineast american al acestor ultimi 40 de ani, adaugă organizatorii.

Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă