-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialWikiLeaks: Consulatul SUA din Frankfurt este folosit de CIA pentru interceptarea comunicațiilor...

WikiLeaks: Consulatul SUA din Frankfurt este folosit de CIA pentru interceptarea comunicațiilor în Europa şi Asia

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite foloseşte Consulatul SUA din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China, susține WikiLeaks, potrivit Süddeutsche Zeitung .

Site-ul WikiLeaks a publicat, marţi, 8.761 de documente secrete ale CIA.

Potrivit acestor documente, CIA foloseşte Consulatul american din Frankfurt ca bază pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj cibernetic şi pentru lansarea atacurilor informatice asupra ţărilor din Europa și din Orientul Mijlociu, precum şi asupra Chinei.

Baza CIA situată în Consulatul american din Frankfurt este o filială a Centrului american pentru Spionaj Cibernetic (CCI), susține WikiLeaks.

Potrivit documentelor secrete obţinute de hackeri, CIA poate activa de la distanţă unele tipuri de televizoare inteligente, care pot intercepta, chiar dacă sunt aparent oprite, conversaţiile dintr-o cameră. Unele tipuri de televizoare pot realiza şi filmări. CIA utilizează, în scopuri similare, laptopuri şi smartphone-uri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă