20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialWienerberger: piaţa materialelor de zidărie în creştere

Wienerberger: piaţa materialelor de zidărie în creştere

 Wienerberger Sisteme de Cărămizi, lider naţional pe piaţa de zidărie, observă un trend de creștere a pieţei de profil în 2014, față de anul anterior. Anul 2014 a fost marcat de condiții atipice cum ar fi vremea capricioasă inclusiv în lunile de vârf, iunie-august, sau perioada pre-electorală care, în general, se caracterizează prin inactivitate decizională, în special în sectorul public. Cu toate acestea, piața de zidărie va înregistra până la sfârșitul anului 2014 o creștere estimată între 3% și 5% față de anul anterior susținută de o evoluție relativ stabilă a segmentului de case uni-familiale și o creștere accelerată a segmentului de locuințe multi-familiale.

Trendul crescător este validat și de cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică privind numărul locuințelor rezidențiale finalizate în primele trei trimestre ale lui 2014, care au înregistrat o creștere de peste 7% față de aceeași perioadă din 2013.

„Piața de zidărie din România a înregistrat o evoluţie favorabilă în 2014, în linie cu aşteptările noastre. Anul curent ar putea reprezenta punctul de cotitură în evoluția pieței de zidărie din ultimii 5 ani și ar putea marca trecerea către o perioadă de creștere organică a pieței, ca rezultat al nevoii reale a românilor de a beneficia de locuințe noi, adaptate timpurilor moderne. Nevoia de locuinţe accesibile, precum şi îmbunătățirea încrederii clienţilor pentru a investi în construirea de case noi, vor putea susține în continuare dezvoltarea pieţei materialelor de zidărie”, afirmă Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administrație, Vânzări și Marketing Wienerberger.

Pentru a sprijini locuirea în condiții decente în România este nevoie de o strategie pe termen lung. Una din soluții ar putea fi demararea, în parteneriat public-privat, a unui program național privind construirea de locuințe eficiente energetic, accesibile, destinate închirierii, precum și evaluarea impactului economic al unui astfel de program asupra economiei României. Programul ar putea avea ca scop dezvoltarea unei piețe de închiriere, private și sociale, în vederea satisfacerii nevoii populației pentru locuințe de calitate și accesibile adresate tinerilor și persoanelor cu venituri mici-medii.

Locuirea de calitate este principalul obiectiv al Wienerberger, care are o expertiză susținută de peste 195 de ani de inovație. În ultimul an, clienții au devenit mai conștienți de importanța construirii cu materiale de construcții de calitate. Trendul, care se observă a se manifesta din ce în ce mai vizibil, este acela de a privi construcția ca pe o investiție. Clientul este mai educat și mai conștient de beneficiile construirii cu materiale eficiente și durabile. În procesul de construcție a unei case, 50% din volum o reprezintă cărămizile și planșeul ceramic, însă din punct de vedere al costurilor, acestea reprezintă numai aproximativ 5% din valoare. Din acest motiv, este foarte importantă alegerea unor produse de calitate și care să ofere beneficii pe termen lung.

Un proiect, care atestă angajamentul companiei în acest sens, este Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger, un model de casă cu un consum energetic aproape 0 (NZEB). Primii beneficiari și investitori în acest model de casă în România au început lucrările de construcție în iunie 2014, în Corbeanca, județul Ilfov. Familia cu doi copii se va bucura de avantajele unei construcții eficiente energetic. Condițiile de confort vor putea fi demonstrate prin datele de consum energetic ale casei, monitorizate timp de 24 de luni de la mutarea familiei în casă nouă.

 

 

 

Cele mai citite

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă