13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVoturile din padure

Voturile din padure

Orice masura ce ar putea aduce un beneficiu electoral pentru PLD nu scapa de criticile PNL sau ale PSD. Mai ales atunci cand in joc apare si fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. Orice lucru pozitiv ar face acesta, adversarii sai cauta sa-l denigreze. Recent, vicepresedintele PLD a plantat puieti intr-o zona care a fost afectata cu ani in urma de o furtuna ce a pus la pamant zeci de hectare de padure. Temandu-se de ofensiva verde, dusmanii padurarului Flutur s-au grabit sa lanseze tot felul de acuzatii. Cum era de asteptat, presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, s-a grabit sa afirme ca PLD Suceava si-a facut imagine pe spinarea Grupului scolar Silvic din Campulung Moldovenesc, intrucat Gheorghe Flutur a adus cu sine circa 30 de elevi ai acestei unitati de invatamant. Lovitura era indreptata insa si spre seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, care a participat la actiunea lui Flutur. Nici liberalii nu sunt straini de aceste reprosuri, liderii PNL pregatindu-se sa lanseze si ei un atac la adresa celui care pana nu demult era un fel de el lider maximo al penelistilor suceveni. Cu toate acestea, liberal-democratii nu stau cu mainile in san si contraataca. Evitand sa se arunce din nou intr-o batalie cu dusmanul sau Gavril Marza, senatorul Gheorghe Flutur il arunca in lupta pe unul din cei doi aghiotanti ai sai – deputatul Romica Andreica. Acesta a aratat, initial, ca actiunea de impadurire realizata de PLD Suceava a fost initiativa exclusiva a organizatiei de tineret.
Fortand un exercitiu diplomatic, parlamentarul PLD i-a invitat si pe cei de la PSD sa participe la astfel de actiuni, iar prin aceasta sa puna umarul la impadurirea suprafetelor care au fost rase in perioada guvernarii PSD. "Este regretabil ca domnul Marza  incearca sa politizeze excesiv si sa nesocoteasca initiativa tinerilor, de altfel utila si necesara. Pentru a nu pica in ridicol, ii aduc la cunostinta domnului Marza ca tinerii care au participat la actiunea de impadurire au fost din zonele Radauti, Suceava, Campulung, Vatra Dornei, Gura Humorului, iar presedintele TLD Campulung, Alin tintila, a participat la aceasta actiune. Totodata precizez ca la actiunea de sambata a participat un singur elev de la Liceul Silvic, acesta in calitate de membru TLD. PLD Suceava, ca partid de opozitie, nu poate face si nu vrea sa faca presiuni asupra elevilor si profesorilor, asa cum se intampla in perioada guvernarii PSD, cand acestia erau dusi cu arcanul la intalnirile cu Adrian Nastase",
se mentioneaza in comunicatul semnat de Romica Andreica. El crede ca ar fi de apreciat daca toate partidele ar intelege sa-si faca imagine in acest fel, rezolvand astfel cate una din problemele cu care se confrunta comunitatile locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă