20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialVoronin: Moldova poate ajunge în UE doar prin uniunea vamală rusă

Voronin: Moldova poate ajunge în UE doar prin uniunea vamală rusă

Liderul Partidul Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a anunţat, marţi, că membrii PCRM vor continua protestele faţă de încheierea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Voronin şi-a exprimat indignarea faţă de decizia guvernanţilor moldoveni de a pleca la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnus ”fără să ţină cont de opinia poporului şi a Parlamentului”, astfel că vor protesta atât pe străzile Chişinăului, ci şi în Parlament, potrivit Mediafax. 

Mai mult decât atât, Voronin şi-a exprimat speranţa că emisarii de la Bruxelles vor renunţa la ideea asocierii cu Republica Moldova, în contextul în care în Ucraina, vecinul Republicii Moldova, acest demers a suferit un eşec.

“Calea noastra spre UE este posibila doar prin Uniunea Vamala (…), o cale sigură şi efecicentă. Moldova nu este pregatita pentru integrarea europeană”, a mai spus liderul partidului comunist de la Chişinău. 

Voronin şi-a exprimat îngrijorarea faţă de parcursul european al ţării sale, în condiţiile în care Uniunea Europeană este afectată de criză. “Cred că, în 20 de ani, Uniunea Europeană nu va mai exista (…) Moldova nu va deveni niciodata membră a comunităţii. Lucrul cel mai important este să aducem la cunoştinţa poporului această realitate”, a apreciat fostul şef de stat.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă